08/06/2022 08/06/2022 Με τη χάρη του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Παπά και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ τελέστηκαν από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο δύο εις πρεσβύτερον χειροτονίες διακόνων της επισκοπής. Η πρώτη χειροτονία έγινε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, στον Ι Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο...
08 Ιουνίου, 2022 - 21:06
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2022 - 21:10

Χειροτονίες πρεσβυτέρων στην Ιερά Επισκοπή Μαλάουι

Διαδώστε:
Χειροτονίες πρεσβυτέρων στην Ιερά Επισκοπή Μαλάουι

Με τη χάρη του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ. του Παπά και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ τελέστηκαν από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαλάουι κ. Φώτιο δύο εις πρεσβύτερον χειροτονίες διακόνων της επισκοπής.

Η πρώτη χειροτονία έγινε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, στον Ι Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στο Μπλαντάιρ όπου ο Θεοφιλέστατος χειροτόνησε πρεσβύτερο το διάκονο π Παΐσιο Chikoti, έγγαμο κληρικό, πατέρα δύο παιδιών. Ο π. Παΐσιος πρόκειται να αναλάβει εφημέριος στον ναό της Γεννήσεως Χριστού στο Τσικουάουα, ο Ναός αυτός μάλιστα χτίζεται και πρόκειται εντός ολίγων ημερών να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ανέγερσης του. Ο Θεοφιλέστατος ήταν πλαισιωμένος από τους κληρικούς που διακονούν στην πόλη του Μπλαντάιρ και τους διακόνους της επισκοπής. Στο τέλος της Θ Λειτουργίας χάρισε στο νέο πρεσβύτερο μία εικόνα του Αγίου Παϊσίου , του οποίου το όνομα φέρει και του ευχήθηκε ο Άγιος να τον συντροφεύει στα νέα του βήματα στην ιερατική διακονία.

Η δεύτερη χειροτονία έγινε την επόμενη μέρα Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, στον Ι Ναό της Αγίας Αικατερίνης. Αυτή την ημέρα ήταν έντονη η νοητή παρουσία του Πατριάρχη Aλεξανδρείας, μιάς και στις 8 Ιουνίου εορτάζεται η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτη αλλά και γιατί το Ναό της Αγίας Αικατερίνης εγκαινίασε ο ίδιος πριν από δυόμιση περίπου χρόνια. Ο Θεοφιλέστατος χειροτόνησε εκεί το π Βασίλειο Chome, έγγαμο κληρικό πατέρα τριών παιδιών. Ο π Βασίλειος μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει έντονη ιεραποστολική εργασία και θα συνεχίσει τη διακονία του ως πρεσβύτερος πλέον στην ενορία της Αγίας Τριάδος, στην πρωτεύουσα του Μαλάουι Λιλόνγκουε.

Με ανακοίνωση της η Ιερά Επισκοπή Μαλάουι εύχεται η Χάρις Του Θεού με τις ευλογίες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β’ να τους κατευθύνουν πάντα σε έργα πίστεως και αγάπης.

(Αρχμ. Χρύσανθος Παπαποστόλου)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων