22/09/2020 22/09/2020 Με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με άλλες χρονιές, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη πανδημία, έγινε χθες 21 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός στην Αμπέτειο Σχολή του Καϊρου. Το πρωί πραγματοποιήθηκε προσευχή στον χώρο της αυλής, στην οποία παρέστη η Α΄ Δημοτικού από πλευράς Αχιλλοπουλείου και η Α΄ Γυμνασίου από πλευράς Αμπετείου. Οι υπόλοιποι μαθητές και μαθήτριες...
22 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:57
Τελευταία ενημέρωση: 22/09/2020 - 9:24

Χτύπησε το κουδούνι στη Αμπέτειο Σχολή

Διαδώστε:
Χτύπησε το κουδούνι στη Αμπέτειο Σχολή

Με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με άλλες χρονιές, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη πανδημία, έγινε χθες 21 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός στην Αμπέτειο Σχολή του Καϊρου. Το πρωί πραγματοποιήθηκε προσευχή στον χώρο της αυλής, στην οποία παρέστη η Α΄ Δημοτικού από πλευράς Αχιλλοπουλείου και η Α΄ Γυμνασίου από πλευράς Αμπετείου. Οι υπόλοιποι μαθητές και μαθήτριες έμειναν στις τάξεις τους με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αμπετείου Σχολής, έγινε ο κατά παράδοση Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά από τον Πατριαρχικό Επίτροπο στο Κάιρο και Μητροπολίτη Μέμφιδος, κ. Νικόδημο, παρόντος του Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ, κ. Δαμιανού, ο οποίος είναι και ο Διευθυντής της Αμπετείου Σχολής, καθώς και του Αρχιμανδρίτη κ. Στεφάνου, ψάλλοντος του κ. Ιωάννη Κούντρια.
Στον Αγιασμό παρέστησαν η Αναπληρώτρια Συντονίστρια Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής, κ. Σωτηρία Μπέτα, ο κ. Μιχάλης Γκρουνστέιν, Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, εκπροσωπών τον Πρόεδρό της κ. Χρήστο Καβαλή, ο κ. Αντώνης Διαμαντίδης, εκπροσωπών το Ίδρυμα Αμπετείου Σχολής, η Υποδιευθύντρια της Αμπετείου Σχολής, κ. Μαρία Λιάκου, η Διευθύντρια της Αχιλλοπουλείου Σχολής, κ. Αγγελική Τσιαδήμη και ένας εκπρόσωπος από κάθε τάξη των ελληνικών σχολείων στην Ηλιούπολη Καΐρου.
Μετά την τελετή, ο Αρχιμανδρίτης κ. Στέφανος πέρασε από όλες τις τάξεις, όπου ανέμεναν οι υπόλοιποι μαθητές, για τον ραντισμό με το αγίασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων