16/07/2023 16/07/2023 Με πλήθος κόσμου και ιδιαίτερη λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή και μνήμη των Μαρτύρων Κηρύκου και Ιουλίττης, προστατών της ομώνυμου κοινότητας στη Ζάκυνθο. Οι εόρτιες εκδηλώσεις τελέστηκαν προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη, οποίος έλκη την καταγωγή του από το χωριό. Παρόντες οι τοπικές αρχές του Νομού. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Βουλευτής Ζάκυνθου...
16 Ιουλίου, 2023 - 13:11

Ζάμπιας Ιωάννης: Αναγκαιότητα η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Διαδώστε:
Ζάμπιας Ιωάννης: Αναγκαιότητα η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Με πλήθος κόσμου και ιδιαίτερη λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή και μνήμη των Μαρτύρων Κηρύκου και Ιουλίττης, προστατών της ομώνυμου κοινότητας στη Ζάκυνθο.

Οι εόρτιες εκδηλώσεις τελέστηκαν προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ζάμπιας κ. Ιωάννη, οποίος έλκη την καταγωγή του από το χωριό. Παρόντες οι τοπικές αρχές του Νομού. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Βουλευτής Ζάκυνθου Διονύσης Ακτύπης, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων Νικήτας Αρετάκης, η Αντιπεριφεριάρχης Ζάκυνθου κ. Κατερίνα Μοθοναίου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Ζάμπιας επεσήμανε την αναγκαιότητα της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και διαφύλαξης της ελληνικής γλώσσας ως αντίβαρο στην λαίλαπα της  Παγκοσμιοποίησης.

Ακολουθήσε λαϊκό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων