17/05/2022 17/05/2022 Στη 12η Γενική Συνέλευση του Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της χθες στην περιοχή Ουάντι Αλ Νατρούν (Νιτρία) της Αιγύπτου συμμετείχαν ο Πάπας και Πατριάρχης και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος και ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.  Μεταξύ άλλων οι χριστιανικές Εκκλησίες της Ανατολής κατήγγειλαν όλες τις συγκρούσεις και τους πολέμους ενώ...
17 Μαΐου, 2022 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2022 - 14:33

Στη 12η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Διαδώστε:
Στη 12η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής ο Πατριάρχης Αντιοχείας

Στη 12η Γενική Συνέλευση του Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της χθες στην περιοχή Ουάντι Αλ Νατρούν (Νιτρία) της Αιγύπτου συμμετείχαν ο Πάπας και Πατριάρχης και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος και ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. 

Μεταξύ άλλων οι χριστιανικές Εκκλησίες της Ανατολής κατήγγειλαν όλες τις συγκρούσεις και τους πολέμους ενώ απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους χριστιανούς της περιοχής να κρατήσουν την ελπίδα προτρέποντας τους να ενθυμούνται τα λόγια του Κυρίου προς τους μαθητές: “θαρσεῖτε, ἐγώ εἰμι· μὴ φοβεῖσθε” (Ματθ 14,27).

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι: “Έχουμε μια μακρά ιστορία και μας ενώνει η μαρτυρία του Ιησού Χριστού. Το άγχος μας σήμερα είναι ότι αυτό που μας ενώνει ως Χριστιανούς είναι περισσότερο από αυτό που μας χωρίζει, και αυτή η συνάντηση επιβεβαιώνει ότι θέλουμε να να είμαστε μια οικογένεια παρά τα απομεινάρια της ιστορίας…”

“Ως Χριστιανούς στην Ανατολή η ιερή γεωγραφία μας φέρνει κοντά στον Ιησού Χριστό. Πιστεύουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν”, πρόσθεσε ενώ, δεν παρέλειψε στο τέλος την ομιλίας του να καταγγείλει κάθε τρομοκρατική ενέργεια η οποία κυρίως παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσβάλει την ανθρωπότητα στο σύνολό της.

Οι εργασίες της 12ης Γενικής Συνέλευσης θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων