Πατριαρχείο Αντιοχείας
19 Αυγούστου, 2020

Ακόμη ένα “θύμα” της φονικής έκρηξης ζητά ενίσχυση

Διαδώστε:

Η φονική έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της Βηρυτού είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες όμως, που έφεραν τεράστια οδύνη στο λαό του Λιβάνου, η έκρηξη άφησε πίσω συντρίμμια σε κτήρια. Ένα από τα “θύματα” αυτά ήταν και το Ορθόδοξο Κολέγιο του Ευαγγελισμού στη Βηρυτό.

Οι χώροι, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η Μητρόπολη Βηρυτού, είναι τελείως κατεστραμμένοι με τα παράθυρα του κτηρίου να έχουν καταστραφεί εντελώς ενώ τεράστια είναι η απώλεια και του υλικοτεχνικού εκπαιδευτικού εξοπλισμού της σχολής καθώς όλοι οι υπολογιστές καταστράφηκαν.

“Αυτή η τραγωδία ήρθε την ώρα που στη χώρα μας, σε λιγότερο από ένα χρόνο, ζήσαμε και άλλες τραγωδίες. Όλες αυτές αφήνουν το σχολείο μας ανίκανο να φτιαχτεί και πάλι χωρίς την πράξη αλληλεγγύης, το χέρι βοήθειας και τις δωρεές σας. Πολιτική αναταραχή, υψηλό ποσοστό ανεργίας, τεράστια υποτίμηση νομισμάτων έχουν ήδη συρρικνώσει τον προϋπολογισμό αποθεματικών του σχολείου. Περίπου 1000 μαθητές ανυπομονούν να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας τους, όπου πάντα τους παρέχουμε ποιοτική μάθηση και την καλύτερη δυνατή τεχνολογία στην εκπαίδευση”, αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης του σχολείου.

Το κόστος για την επισκευή τόσο των εγκαταστάσεων όσο και της αποκατάστασης του υλικού που έχει καταστραφεί ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια δολάρια, με τη Σχολή να ζητά από τους πολίτες να συνδράμουν έτσι ώστε τα παιδιά να επιστρέψουν και πάλι σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Δείτε ένα βίντεο από τη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το σχολείο:

 

Διαδώστε: