Πατριαρχείο Αντιοχείας
19 Αυγούστου, 2024

Ευχές και στήριξη του Πατριάρχη Αντιοχείας προς τον Μητροπολίτη Ονούφριο

Διαδώστε:

Μήνυμα αλληλεγγύης αγάπης και στήριξης έστειλε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης στον Μητροπολίτη  Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας (Πατριαρχείο Μόσχας) κ. Ονούφριο με την ευκαιρία της δέκατης επετείου από την ενθρόνισή του.

“Προσευχόμαστε στον Παντοδύναμο Θεό και τον φιλεύσπλαχνο Πατέρα να σας ενισχύσει στην ευλογημένη διακονία σας, να σας φωτίζει και να σας ενισχύει με τη χάρη Του, για να παραμείνετε εδραίοι στη πίστη”, σημειώνει ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας στην αρχή του μηνύματός του.

Ο κ.κ. Ιωάννης αναφέρεται, επίσης, και στην εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία. “Όταν λάβαμε την είδηση του διωγμού που υφίσταται η εκκλησία σας, και την έκταση των δεινών για τους Ιεράρχες και τους πιστούς που μαρτυρούν τον Χριστό και διατηρούν την καθαρότητα της πίστης, μας ήρθαν στο νου τα λόγια του αποστόλου: «Καὶ πάντες δὲ οἱ θέλοντες εὐσεβῶς ζῆν ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ διωχθήσονται·» (Β’ Τιμ. 3:12)”.

Ολοκληρώνοντας το ευχετήριο μήνυμά του προς τον Μητροπολίτη κ. Ονούφριο ο Πατριάρχης Αντιοχείας τον διαβεβαίωσε ότι “η Εκκλησία της Αντιόχειας μεταφέρει εσάς και στους πιστούς και στο ποίμνιό σας τις προσευχές μας και παρακαλεί τον Κύριο και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό να φέρει ειρήνη στη χώρα σας και να σκουπίσει τα δάκρυα από τα μάτια του λαού σας και να διατηρήσει την ενότητα στην Εκκλησία σας”.

Διαδώστε: