15/08/2022 15/08/2022 Με την τέλεση Πατριαρχικής Ιεράς Αγρυπνίας εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης προεξήρχε των ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δαμασκό. Συλλειτούργησαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας καθώς κληρικοί του Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ρωσίας. Η συμμετοχή...
15 Αυγούστου, 2022 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2022 - 10:29

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας (ΦΩΤΟ)

Με την τέλεση Πατριαρχικής Ιεράς Αγρυπνίας εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης προεξήρχε των ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Δαμασκό. Συλλειτούργησαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας καθώς κληρικοί του Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ρωσίας. Η συμμετοχή πιστών από την συριακή πρωτεύουσα υπήρξε μεγάλη ενώ παρέστη η προϊσταμένη του Προξενικού Γραφείου στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Συρία κα Άννα Καραμαρίζο.

Στο κήρυγμά του ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγία Θεοτόκου ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στην υπακοή και την ταπεινότητα που επέδειξε στη ζωή της.

“Η Παναγία, προς την οποία αναφέρουμε τα αιτήματά μας για να μεσιτεύσει στον Κύριο, επέδειξε ταπείνωση και υπακοή. Έτσι πρέπει και εμείς δια της προσευχής να την παρακαλέσουμε να μεσιτεύσει προς τον Υιό της και Σωτήρα του κόσμου”, σημείωσε και ευχήθηκε όπως η χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου ενισχύει τον λαό της Συρίας και όλου του κόσμου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων