14/09/2023 14/09/2023 Με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας στην οποία προεξήρχε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης τιμήθηκε η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Δαμασκό. Συλλειτούργησαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας και πατέρες από την τοπική εκκλησία. Παρέστη πλήθος πιστών ενώ η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού έλαβε χώρα μετά...
14 Σεπτεμβρίου, 2023 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2023 - 9:19

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό (ΦΩΤΟ)

Με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας στην οποία προεξήρχε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης τιμήθηκε η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Δαμασκό.

Συλλειτούργησαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας και πατέρες από την τοπική εκκλησία. Παρέστη πλήθος πιστών ενώ η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού έλαβε χώρα μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Προηγήθηκε η ομιλία του Μακαριωτάτου κ.κ. Ιωάννου ο οποίος αναφέρθηκε στους συμβολισμούς από το τελετουργικό της εορτής καθώς και στο θεολογικό νόημα του σταυρού. “Ο σταυρός αποτέλεσε το λυτρωτικό όργανο για τη σωτηρία του άνθρωπο. Πάνω σε αυτόν ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός σφράγισε με το αίμα του την αγάπη για τον άνθρωπο οδηγώντας τον προς την σωτηρία”.

Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών ο Πατριάρχης Αντιοχείας συμμετείχε στην πανηγυρική εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή των προσκόπων στον περιβάλλοντα χώρο του ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων