18/11/2019 18/11/2019 Για τα 25 χρόνια του Τμήματος Οικουμενικών Σχέσεων και Αναπτύξεως του Πατριαρχείου Αντιοχείας, μίλησε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης. «Πριν από 25 χρόνια άρχισε η ιρακινή κρίση και οι Ιρακινοί μας αδελφοί άρχισαν να μεταναστεύουν στη Συρία. Εκείνη τη στιγμή αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτό το Τμήμα, από τη μήτρα της Εκκλησίας της Αντιόχειας» αναφέρει ....
18 Νοεμβρίου, 2019 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2019 - 14:01

Ο Πατρ. Αντιοχείας για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Διαδώστε:
Ο Πατρ. Αντιοχείας για την κρίση στη Μέση Ανατολή

Για τα 25 χρόνια του Τμήματος Οικουμενικών Σχέσεων και Αναπτύξεως του Πατριαρχείου Αντιοχείας, μίλησε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.

«Πριν από 25 χρόνια άρχισε η ιρακινή κρίση και οι Ιρακινοί μας αδελφοί άρχισαν να μεταναστεύουν στη Συρία. Εκείνη τη στιγμή αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτό το Τμήμα, από τη μήτρα της Εκκλησίας της Αντιόχειας» αναφέρει .

Προσθέτει μάλιστα ότι από το 2011, όταν ξέσπασε η συριακή κρίση, η Εκκλησία μας κάνει ό,τι είναι δυνατό να επεκτείνει  τη χείρα βοηθείας όχι μόνο στους Χριστιανούς αλλά και σε όλους όσοι έχουν ανάγκη.

Από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα, ο αριθμός των ατόμων που δραστηριοποιούνται στο τμήμα αυτό ανήλθε στα 1700. Το Τμήμα επεκτάθηκε από τη Δαμασκό και εγκαταστάθηκε σε όλες τις συριακές επαρχίες. Στην παρούσα κρίση, παρά την κρίση το Τμήμα μπόρεσε να είναι παρόν σε όλη τη Συρία μέσω της ομάδας του, ακόμη και στις πιο επικίνδυνες συνθήκες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων