23/07/2024 23/07/2024 Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννης Ι’, παρέστη συμπροσευχόμενος και κήρυξε τον Θείο λόγο στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού στη Σουάγια του Λιβάνου την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024. Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος τόνισε τον ρόλο των μελών της Αντιοχειανής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλους τους τόπους και σε...
23 Ιουλίου, 2024 - 20:48
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2024 - 20:32

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Σουάγιας Λιβάνου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Σουάγιας Λιβάνου

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ.κ. Ιωάννης Ι’, παρέστη συμπροσευχόμενος και κήρυξε τον Θείο λόγο στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού στη Σουάγια του Λιβάνου την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024.

Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος τόνισε τον ρόλο των μελών της Αντιοχειανής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε όλους τους τόπους και σε διάφορες εποχές.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του λόγου του Προφήτη Ηλία, του οποίου η μνήμη εορτάστηκε την προηγούμενη μέρα.

Ο Μακαριώτατος εκφώνησε τα λόγια αυτά στο τέλος της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Σάο Πάολο και πάσης Βραζιλίας κ. Δαμασκηνό συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Βαγδάτης και Κουβέιτ κ. Γαττά και του Επισκόπου Ζαμπαντιανής κ. Κωνσταντίνου, Ηγουμένου της Πατριαρχικής Μονής. Τους Αρχιερείς πλαισίωσε πλειάδα κληρικών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος συναντήθηκε με τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα υποδοχής του μοναστηριού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων