29/02/2024 13/03/2024 Συνεδρίασε για πρώτη φορά την Τετάρτη 28 Φεβρουρίου 2024, η Συνοδική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη με σκοπό την εξέταση των εκκλησιαστικών παραβάσεων που φέρεται να διέπραξε ο Μητροπολίτης πρώην Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής κ. Ιωσήφ. Στην πρώτη συνεδρίαση που διεξήχθη στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου προήδρευσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης...
29 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:01
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2024 - 20:56

Πατριαρχείο Αντιοχείας: Συνεδρίασε η αρμόδια Συνοδική Επιτροπή για την Ι.Μ. Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Αντιοχείας: Συνεδρίασε η αρμόδια Συνοδική Επιτροπή για την Ι.Μ. Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

Συνεδρίασε για πρώτη φορά την Τετάρτη 28 Φεβρουρίου 2024, η Συνοδική Επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη με σκοπό την εξέταση των εκκλησιαστικών παραβάσεων που φέρεται να διέπραξε ο Μητροπολίτης πρώην Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής κ. Ιωσήφ.

Στην πρώτη συνεδρίαση που διεξήχθη στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου προήδρευσε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης και συμμετείχαν τα μέλη της Επιτροπής, Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βηρυτού κ. Ηλίας, Ηλιουπόλεως κ. Αντώνιος, Επιφανείας κ. Νικόλαος και Λαοδικείας κ. Αθανάσιος.

Η Επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιήσει νέες συνεδριάσεις για περαιτέρω διερεύνηση και συζήτηση, προκειμένου να συνταχθεί αναλυτική έκθεση που θα υποβληθεί στην προσεχή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αντιοχείας στις 13 Μαρτίου 2024, όπου θα ληφθεί η κατάλληλη απόφαση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων