Πατριαρχείο Αντιοχείας
20 Αυγούστου, 2024

Πατριάρχης Αντιοχείας: Αδελφικοί δεσμοί μας συνδέουν με την Εκκλησία της Κύπρου

Διαδώστε:

Στους αδελφικούς δεσμούς που συνδέουν τις Εκκλησίες Αντιόχειας και Κύπρου αναφέρθηκαν οι Προκαθήμενοι των δύο Εκκλησιών, Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, σε τηλεφωνική επικοινωνία την οποία είχαν. 

Ο Πατριάρχης κ.κ. Ιωάννης τόνισε το βάθος των σχέσεων που ενώνουν τις δύο Εκκλησίες, εστίασε στους ιστορικούς, γεωγραφικούς δεσμούς και τους αδελφικούς δεσμούς πίστης που ενσαρκώνονται επί χιλιάδες χρόνια μεταξύ των δύο λαών.

“Η επικοινωνία είναι ένας τρόπος για να ενισχυθεί η αδελφική σχέση και η ανάγκη ενεργοποίησης γεφυρών επικοινωνίας στον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο εν μέσω των συγκρούσεων που βιώνει ο κόσμος”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας αναφέρθηκε, επίσης, στο ρόλο και το μήνυμα του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής εν μέσω προκλήσεων που βιώνει η περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Αντιοχείας είχε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος όπου είχε εκφράσει την αγωνία του για την συνεχιζόμενη κρίση στη Μέση Ανατολή εκφράζοντας την προσευχητική στήριξη του Φαναρίου.

Τον Ιούλιο ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά και με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο με τον οποίο είχαν εστιάσει στις τρέχουσες καταστάσεις σε Σερβία και Μέση Ανατολή.

Διαδώστε: