29/05/2024 29/05/2024 Μέσα στο κλίμα της αναστάσιμης περιόδου ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης συνεχίζει την ποιμαντική του περιοδεία στην τραυματισμένη από τον εμφύλιο πόλεμο και τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023, περιοχή της Λαττάκειας.  Χθες, Τρίτη 28 Μαϊου 2024, ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας επισκέφθηκε την πόλη Τζαμπλέ όπου έθεσε τον θεμέλιο λίθο σε οικόπεδο...
29 Μαΐου, 2024 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2024 - 10:53

Πατριάρχης Αντιοχείας: “Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα στη Τζαμπλέ. Ελπίζουμε στην αρμονική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων”

Διαδώστε:
Πατριάρχης Αντιοχείας: “Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα στη Τζαμπλέ. Ελπίζουμε στην αρμονική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων”

Μέσα στο κλίμα της αναστάσιμης περιόδου ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης συνεχίζει την ποιμαντική του περιοδεία στην τραυματισμένη από τον εμφύλιο πόλεμο και τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου 2023, περιοχή της Λαττάκειας. 

Χθες, Τρίτη 28 Μαϊου 2024, ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας επισκέφθηκε την πόλη Τζαμπλέ όπου έθεσε τον θεμέλιο λίθο σε οικόπεδο όπου πρόκειται να χτιστεί ναός της Αγίας Αικατερίνης.

Το χαρμόσυνο αυτό γεγονός έδωσε ελπίδα στους χριστιανούς κατοίκους της πόλης καθώς ανέμεναν εδώ και χρόνια την ανέγερση ιερού ναού. “Το όνειρο έγινε πραγματικότητα, η υπόσχεση εκπληρώθηκε και η ανέγερση του ναού στην Τζαμπλέ ξεκίνησε με την ευλογία του λίθου. Σήμερα είμαστε σε τέτοια χαρά όπως στον γάμο. Πιστεύουμε και ελπίζουμε να επιτευχθεί μία κοινωνική θρησκευτική αναβίωση αρμονικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων στην πόλη”, είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Ιώαννης αναφέρθηκε, επίσης, στη χριστιανική παρουσία στη Συρία η οποία είναι ζωντανή από την εποχή που οι απόστολοι Πέτρος και Παύλος ίδρυσαν τις πρώτες χριστιανικές κοινότητες ενώ υπογράμμισε πως το όνομα ‘χριστιανός” ακούστηκε για πρώτη φορά στην Αντιόχεια. “Η μαρτυρία της χριστιανικής παρουσίας παραμένει βαθιά ριζωμένη σε αυτά τα μέρη”, τόνισε.

Κατά την τελετή του αγιασμού του θεμελίου λίθου παρέστησαν ο Μητροπολίτης Λαττάκειας κ. Αθανάσιος, Ιεράρχες της Εκκλησίας της Αντιόχειας, αξιωματούχοι της περιοχής και πλήθος κόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων