10/09/2024 10/09/2024 H  σημασία της προάσπισης των αξιών της δικαιοσύνης και της ειρήνης, καθώς και η εφαρμογή των ψηφισμάτων διεθνούς δικαίου, δεδομένης της γενοκτονίας και της στέρησης των αναφαίρετων δικαιωμάτων που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός, βρέθηκε στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου των Εκκλησιών Μέσης Ανατολής που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ....
10 Σεπτεμβρίου, 2024 - 21:56
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2024 - 22:01

Προσευχή υπέρ ειρήνης στο Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής

Διαδώστε:
Προσευχή υπέρ ειρήνης στο Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής

H  σημασία της προάσπισης των αξιών της δικαιοσύνης και της ειρήνης, καθώς και η εφαρμογή των ψηφισμάτων διεθνούς δικαίου, δεδομένης της γενοκτονίας και της στέρησης των αναφαίρετων δικαιωμάτων που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός, βρέθηκε στο επίκεντρο της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου των Εκκλησιών Μέσης Ανατολής που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024.

Στη συνεδρίαση εκπροσωπήθηκαν όλες οι Εκκλησίες που είναι μέλη του Συμβουλίου σε μία κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή, καθώς ο πόλεμος με επίκεντρο τη Γάζα μαίνεται για σχεδόν ένα χρόνο.

Συμμετείχαν τόσο με φυσική όσο και με εξ αποστάσεως παρουσία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής από τον Λίβανο, τη Συρία, το Ιράκ, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Παλαιστίνη και την Κύπρο, εκπροσωπώντας τις Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής που είναι μέλη του Συμβουλίου. Παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Δρ. Michel Abs με συνεργάτες του, καθώς και οι διευθυντές διαφόρων τμημάτων.

Η συνάντηση ξεκίνησε με προσευχή από τον Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη. Η ημερήσια διάταξη εξετάστηκε και παρουσιάστηκε λεπτομερής αναφορά για το έργο του Γενικού Γραμματέα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Στη συνέχεια, ο Δρ. Michel Abs επανεξελέγη ομόφωνα ως Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής για δεύτερη τετραετή θητεία.

Οι συμμετέχοντες επαίνεσαν επίσης τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν για τον εορτασμό της πεντηκοστής επετείου από την ίδρυση του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής. Εξέφρασαν επίσης τη δέσμευσή τους για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Εκκλησιών για την οικοδόμηση μιας κοινής πορείας για τους Χριστιανούς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων