24/01/2023 25/01/2023 Στην τελική ευθεία μπαίνει το ζήτημα της εκλογής νέου Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής μετά την αποδοχή της παραίτησης του Μητροπολίτη κ. Ιωσήφ από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας θα συνέλθει υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ....
24 Ιανουαρίου, 2023 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2023 - 1:08

Στην τελική ευθεία η εκλογή νέου Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

Διαδώστε:
Στην τελική ευθεία η εκλογή νέου Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής

Στην τελική ευθεία μπαίνει το ζήτημα της εκλογής νέου Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Βορείου Αμερικής μετά την αποδοχή της παραίτησης του Μητροπολίτη κ. Ιωσήφ από την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αντιοχείας τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αντιοχείας θα συνέλθει υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Ιωάννη Ι’ στις 22 Φεβρουαρίου 2023 στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου με σκοπό την εξέταση των τριών υποψηφιοτήτων που εξελέγησαν κατά την πρόσφατη κληρικολαϊκή συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως στο Ντάλας.

Ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Αντώνιος θα αποστείλει στην Ιερά Σύνοδο τα ονόματα των υποψηφίων οι οποίοι είναι με αλφαβητική σειρά:
  • Ο Επίσκοπος Ουόρτσεστερ κ. Ιωάννης
  • Ο Επίσκοπος Μαϊάμι κ. Νικόλαος
  • Ο Μητροπολίτης Βόστρων κ. Σάββας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πατριαρχείο Αντιοχείας: Δεκτή η παραίτηση του Μητροπολίτη Νέας Υόρκης Ιωσήφ

Πατριαρχείο Αντιοχείας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου – Η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, τα μηνύματα και οι αποφάσεις

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων