19/04/2024 19/04/2024 Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης είχε συνάντηση με τον Αρμένιο Καθολικό Πατριάρχη, στην Πατριαρχική έδρα στο Μπαλαμάντ. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων τόνισε το βάθος των δεσμών που ενώνουν την εν Αντιόχεια Ορθόδοξη Εκκλησία με την Αρμενική Καθολική Εκκλησία. Η συνάντηση έγινε ενόψει γεγονότων και εξελίξεων στην περιοχή. Και οι δύο πλευρές...
19 Απριλίου, 2024 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2024 - 15:17

Συνάντηση Πατριάρχη Αντιοχείας με Αρμένιο Καθολικό Πατριάρχη 

Διαδώστε:
Συνάντηση Πατριάρχη Αντιοχείας με Αρμένιο Καθολικό Πατριάρχη 

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης είχε συνάντηση με τον Αρμένιο Καθολικό Πατριάρχη, στην Πατριαρχική έδρα στο Μπαλαμάντ. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων τόνισε το βάθος των δεσμών που ενώνουν την εν Αντιόχεια Ορθόδοξη Εκκλησία με την Αρμενική Καθολική Εκκλησία.

Η συνάντηση έγινε ενόψει γεγονότων και εξελίξεων στην περιοχή. Και οι δύο πλευρές τόνισαν την ιστορική σχέση που συνδέει τις δύο εκκλησίες και την ανάγκη ενίσχυσης αυτής της σχέσης με διάλογο και περαιτέρω συναντήσεις υπό το φως των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χριστιανική παρουσία στη Μέση Ανατολή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων