Πατριαρχείο Αντιοχείας
30 Αυγούστου, 2024

Συνεδριάζει στο Μπαλαμάντ η Εκτελεστική Επιτροπή του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής

Διαδώστε:

Ξεκίνησαν σήμερα στην έδρα της Θεολογικής Σχολής “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός'” στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου οι εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννου.  

Στη συνεδρίαση λαμβάνουν μέρος όλες οι εκκλησίες και τα χριστιανικά δόγμα της Μέσης Ανατολής. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται σε μία κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή καθώς οι ιαχές των πολεμικών συγκρούσεων, με επίκεντρο τη Γάζα, δεν έχουν κοπάσει.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης θα εκδοθεί ανακοινωθέν με το περιεχόμενο των εργασιών καθώς και τις θέσεις του Συμβουλίου Μέσης Ανατολής σχετικά με τρέχοντα ζητήματα.

Υπενθυμίζεται ότι τις περασμένες εβδομάδες ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιώαννης είχε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με Προκαθημένους Ορθοδόξων Εκκλησιών τους οποίους και ενημέρωσε για την επικρατούσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στις περιοχές της δικαιοδοσίας του. Συγκεκριμένα ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αντιόχειας συνομίλησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο, τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο και τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο.

Διαδώστε: