Πατριαρχείο Αντιοχείας
06 Σεπτεμβρίου, 2024

Συζήτηση για τις προκλήσεις της χριστιανικής παρουσίας στο Χαλέπι

Διαδώστε:

Στην έδρα της Ελληνορθόδοξης Επισκοπής Χαλεπίου στη Συρία βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής, Δρ. Μιχαήλ Αμπς, κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη κ. Εφραίμ. 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου στο Χαλέπι και σε αυτή συμμετείχαν και εκπρόσωποι άλλων χριστιανικών δογμάτων.

Μετά το καλωσόρισμα ο Σεβασμιώτατος κ. Εφραίμ τόνισε ότι η συνάντηση αυτή έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια της συνεργασίας η οποία είναι προς το συμφέρον της Εκκλησίας και της κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο Δρ. Αμπς μίλησε για το ρόλο και τους στόχους που έχει θέσει το Συμβούλιο Μέσης Ανατολής καθώς και για τις προτεραιότητες τις οποίες έχει θέσει το Γραφείο του Συμβουλίου στο Χαλέπι.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν πολλά θέματα που απασχολούν την περιοχή, όπως την πρόκληση που αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό δίλημμα, το ζήτημα της επιβίωσης στη χώρα, η ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης για οικογένειες και παιδιά θύματα του πολέμου, των καταστροφών και κρίσεων, την ανάγκη για κατασκευή γέφυρας επικοινωνία μεταξύ των άλλων Θρησκειών για τη διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την επίτευξη της αποστολής της Εκκλησίας μέσω της αγάπης και της αλληλεγγύης. Επιπρόσθετα συζήτησαν για τη διαμόρφωση και ενεργοποίηση του χριστιανικού ρόλου στην κοινωνία μέσω σεμιναρίων, εργαστηρίων, κοινοτική καθοδήγηση και άλλες θεματικές ανθρώπινου ενδιαφέροντος μέσα στον μεταβαλλόμενο κόσμο.

Επιπλέον, όλοι οι παρευρισκόμενοι συνεχάρησαν τον Γενικό Γραμματέα για την επανεκλογή στη δεύτερη τετραετία, επαινώντας τον ρόλο του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής, προσβλέποντας σε περισσότερη ευημερία για την πολυτάραχη περιοχή.

Διαδώστε: