Πατριαρχείο Αντιοχείας
15 Νοεμβρίου, 2021

Επικοινωνία Οικουμενικού Πατριάρχη-Πατριάρχη Αντιοχείας

Διαδώστε:

Τη στήριξή του στο δοκιμαζόμενο Πατριαρχείο Αντιοχείας για τις δύσκολες καταστάσεις που διέρχεται ο λαός του Λιβάνου και της Συρίας εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, με τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης.

Ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας θέλησε να πληροφορηθεί για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη ύστερα από την επιτυχή επέμβαση τοποθέτησης στεντ που υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ. Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον Παναγιώτατο ο Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη. Επίσης, τον συνεχάρη για τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων στον Οικουμενικό Θρόνο ζητώντας τις προσευχές του για το Πατριαρχείο Αντιοχείας και την δοκιμαζόμενη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Αντιοχείας για το ενδιαφέρον και την αγάπη την οποία επέδειξε για την κατάσταση της υγείας. Παράλληλα εξέφρασε την στήριξή του προς τον Μακαριώτατο για τις δύσκολες καταστάσεις που διέρχεται ο λαός του Λιβάνου και της Συρίας τονίζοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο δοκιμαζόμενο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Διαδώστε: