Πατριαρχείο Βουλγαρίας
19 Απριλίου, 2022

Αγιασμός στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Σόφιας

Διαδώστε:

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος επισκέφθηκε χθες, Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Σόφιας, για να τελέσει αγιασμό, μαζί με τον Αρχιμανδρίτη Ευθύμιο της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας, τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής στη Μπίστριτσα Αρχιμανδρίτη Σιλουανό και άλλους ιερείς.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

 

Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε από τό Τμήμα Ελέους και Φιλανθρωπίας της Ιεράς Μητροπόλεως Σόφιας και τον Ιερό Ναό Γεννήσεως Χριστού της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Ο αγιασμός τελέσθηκε στον προαύλιο χώρο του Κέντρου, υπέρ υγείας κι ευλογίας του προσωπικού και των ασθενών. Παράλληλα, για την πνευματική στήριξή τους, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ιερά εικόνα του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως, με απότμημα των ιερών λειψάνων του. Όλοι προσκύνησαν με μεγάλη ευλάβεια στο προσκυνητάρι και έκαναν την παράκληση του Αγίου, προκειμένου να τους βοηθήσει να ενδυναμωθούν και να θεραπευθούν.

 

Μετά τον αγιασμό, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πολύκαρπος μετέφερε τον χαιρετισμό του Πατριάρχη Βουλγαρίας σε όλους και τους ευχήθηκε υγεία, δύναμη, την εκ Θεού ευλογία και καλή Ανάσταση!

Στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας τον Επίσκοπο και τους κληρικούς και εθελοντές, που τον συνόδευαν, υποδέχθηκε ο Δρ Εμίλ Γκράσνοφ, διευθυντής του νοσοκομείου.

Σε όλους τους ασθενείς, καθώς και στο ιατρικό προσωπικό, με την ευκαιρία του Πάσχα δόθηκαν δώρα.

Φωτογραφίες: π. Κωνσταντίνος Τρένεβ

Διαδώστε: