15/03/2022 15/03/2022 Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ιερά Μητρόπολη Δοροστόλου έφθασε το πρωί στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δοροστόλου κ. Ιάκωβος, συνοδευόμενος από κληρικούς της Μητροπόλεώς του, αναχώρησε τα ξημερώματα με αρκετά αυτοκίνητα από τη Σιλίστρα για τα σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας, προκειμένου να παραδώσουν φάρμακα και τρόφιμα στον βουλγαρικό πληθυσμό του Μπόλγκραντ, ο οποίος είχε απευθυνθεί στη Μητρόπολη...
15 Μαρτίου, 2022 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 15/03/2022 - 18:03

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία από τη Μητρόπολη Δοροστόλου

Διαδώστε:
Ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία από τη Μητρόπολη Δοροστόλου

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ιερά Μητρόπολη Δοροστόλου έφθασε το πρωί στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δοροστόλου κ. Ιάκωβος, συνοδευόμενος από κληρικούς της Μητροπόλεώς του, αναχώρησε τα ξημερώματα με αρκετά αυτοκίνητα από τη Σιλίστρα για τα σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας, προκειμένου να παραδώσουν φάρμακα και τρόφιμα στον βουλγαρικό πληθυσμό του Μπόλγκραντ, ο οποίος είχε απευθυνθεί στη Μητρόπολη Δοροστόλου για βοήθεια. Οι δωρεές σε χρήματα και φάρμακα συγκεντρώθηκαν πολύ γρήγορα, σε μια δράση της Μητροπόλεως όπου συμμετείχαν όλοι οι ιερείς.

Λόγω των περιορισμών που επέβαλαν οι ουκρανικές αρχές σε όλους τους άνδρες κάτω των 60 ετών, να μην εγκαταλείψουν τη χώρα και να είναι έτοιμοι για επιστράτευση, η συνάντηση για την παραλαβή έγινε τελικά σε ουκρανικό έδαφος, μετά τη λωρίδα της επικράτειας της Μολδαβίας και τα σύνορα Μολδαβίας-Ουκρανίας.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Πηγή: dveri.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων