30/12/2022 30/12/2022 Αντιπροσωπεία της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Στεφάνου στην Σιδερένια Εκκλησία, που αποτελεί το κέντρο του βουλγαρικού πνεύματος στην Κωνσταντινούπολη. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Επικεφαλής της Βουλγαρικής αντιπροσωπείας ήταν ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος, Εφημέριος του Μητροπολίτη Σόφιας, τον...
30 Δεκεμβρίου, 2022 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2022 - 13:37

Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας στο Φανάρι

Διαδώστε:
Αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας στο Φανάρι

Αντιπροσωπεία της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Στεφάνου στην Σιδερένια Εκκλησία, που αποτελεί το κέντρο του βουλγαρικού πνεύματος στην Κωνσταντινούπολη.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Επικεφαλής της Βουλγαρικής αντιπροσωπείας ήταν ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος, Εφημέριος του Μητροπολίτη Σόφιας, τον οποίο υποδέχθηκε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Δέρκων κ. Απόστολος. Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος βρίσκεται στην Ελβετία.

Η Βουλγαρική αντιπροσωπεία και ο Μητροπολίτης Δέρκων αντάλλαξαν ευχές για τις άγιες μέρες που διανύουμε. Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος εκ μέρους του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη την Ιερά Εικόνα του Καλού Ποιμένα του Κυρίου Ιησού Χριστού, και ευχαρίστησε για την ευλογία που έλαβε η αντιπροσωπεία να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη.

Αδελφικά δώρα αντάλλαξαν επίσης ο Μητροπολίτης κ. Απόστολος και ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος.

Ο Μητροπολίτης κ. Απόστολος μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές εκ μέρους του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη στον Μακαριώτατο κ.κ. Νεόφυτο.

Ακόμη, η Βουλγαρική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον Πατριαρχικό Ναό Αγίου Γεωργίου του Νικηφόρου στο Φανάρι, και στη συνέχεια, επισκέφθηκε και τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως τζαμί.

 

Διαβάστε ακόμη: Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στη Βουλγαρία και στην Κωνσταντινούπολη

Περισσότερες φωτογραφίες (Kostadin Trenev) ΕΔΩ

Με πληροφορίες από bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων