13/05/2024 13/05/2024 Στις 13 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα, στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό «Άγιος Αλέξανδρος Νιέφσκι», με απόφαση Ιεράς Συνόδου τελέστηκε δέηση για τους υγειονομικούς. Της ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος, Αντιπρόεδρος του Ιεράς Συνόδου, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Μελενίκου κ. Γεράσιμο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, και ιερείς της Μητρόπολης Σόφιας. Παρέστησαν εκπρόσωποι...
13 Μαΐου, 2024 - 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2024 - 14:48

Δέηση για τους υγειονομικούς τελέστηκε στη Σόφια

Διαδώστε:
Δέηση για τους υγειονομικούς τελέστηκε στη Σόφια

Στις 13 Μαΐου, ημέρα Δευτέρα, στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό «Άγιος Αλέξανδρος Νιέφσκι», με απόφαση Ιεράς Συνόδου τελέστηκε δέηση για τους υγειονομικούς.

Της ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος, Αντιπρόεδρος του Ιεράς Συνόδου, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Μελενίκου κ. Γεράσιμο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, και ιερείς της Μητρόπολης Σόφιας.

Παρέστησαν εκπρόσωποι ιατρικών συλλόγων της Βουλγαρίας, ο πρόεδρος της Ιατρικής Ακαδημίας καθώς και η σύζυγός του Προέδρου της Βουλγαρικής Δημοκρατίας, Ντενίσα Ράντεφ.

Κατά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Γρηγόριος αναφέρθηκε στην εντολή της αγάπης που έδωσε ο Κύριος μας, κάνοντας αναφορά στον ευαγγελιστή Ιωάννη και τον απόστολο Παύλο. Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, αυτή την εντολή οι υγειονομικοί την κάνουν πράξη με την φροντίδα την οποία παρέχουν στον συνάνθρωπο.

Από την πλευρά του ο Καθηγητής Βέντισλαβ Μουτάφκι, εκ μέρους των υγειονομικών, ευχαρίστησε την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Βουλγαρίας για την απόφαση την οποία έχει λάβει ώστε κάθε έτος να δέεται υπέρ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων