09/04/2024 09/04/2024 Εκδόθηκε ειδικό τεύχος της «Εφημερίδας της Εκκλησίας», αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην κοίμηση του Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου.  Στο τεύχος της επίσημης εφημερίδας της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας, δημοσιεύεται επίσης εκτενές Βιογραφικό του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Νεοφύτου, καθώς και συλλυπητήριες επιστολές από τους Προκαθημένους των Τοπικών Εκκλησιών και κορυφαίους πολιτικούς της χώρας. “Αυτό το αναμνηστικό τεύχος...
09 Απριλίου, 2024 - 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2024 - 11:26

Ειδικό τεύχος της «Εφημερίδας της Εκκλησίας» αφιερωμένο στην εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Διαδώστε:
Ειδικό τεύχος της «Εφημερίδας της Εκκλησίας» αφιερωμένο στην εκδημία του Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεοφύτου

Εκδόθηκε ειδικό τεύχος της «Εφημερίδας της Εκκλησίας», αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην κοίμηση του Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Νεοφύτου. 

Στο τεύχος της επίσημης εφημερίδας της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας, δημοσιεύεται επίσης εκτενές Βιογραφικό του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Νεοφύτου, καθώς και συλλυπητήριες επιστολές από τους Προκαθημένους των Τοπικών Εκκλησιών και κορυφαίους πολιτικούς της χώρας.

“Αυτό το αναμνηστικό τεύχος έχει 12 έγχρωμες σελίδες, είναι τυπωμένο σε πολυτελές γυαλιστερό χαρτί και έχει πλούσια εικονογράφηση με έγχρωμες φωτογραφίες της εκδήλωσης που μαγνήτισε την προσοχή ολόκληρης της Βουλγαρίας, άλλων αδελφών Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών και του παγκόσμιου κοινού”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Βουλγαρίας.

 

Ο μακαριστός Πατριάρχης Βουλγαρίας εκοιμήθη στις 13 Μαρτίου 2024, σε ηλικία 79 ετών, ύστερα από 11 χρόνια στο πηδάλιο της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Σύμφωνα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, στις 30 Ιουνίου 2024, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα συνεδριάσει η Πατριαρχική Εκλογική Συνέλευση η οποία θα εκλέξει τον νέο Πατριάρχη Βουλγαρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Στις 30 Ιουνίου η εκλογή νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας

Η Βουλγαρία είπε το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Πατριάρχη Νεόφυτο (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων