20/06/2024 20/06/2024 Στην ψηφοφορία για την εκλογή τριπροσώπου από το οποίο θα εκλεγεί στις 30 Ιουνίου ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας προβαίνει σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.  Σύμφωνα με το Καταστατικό Χάρτη της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Μεταξύ αυτών, να έχουν συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας τους, να έχουν...
20 Ιουνίου, 2024 - 8:10

Εκκλησία Βουλγαρίας: Σήμερα η εκλογή τριπροσώπου για τον Πατριαρχικό Θρόνο

Διαδώστε:
Εκκλησία Βουλγαρίας: Σήμερα η εκλογή τριπροσώπου για τον Πατριαρχικό Θρόνο

Στην ψηφοφορία για την εκλογή τριπροσώπου από το οποίο θα εκλεγεί στις 30 Ιουνίου ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας προβαίνει σήμερα η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας. 

Σύμφωνα με το Καταστατικό Χάρτη της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Μεταξύ αυτών, να έχουν συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας τους, να έχουν 5 χρόνια ως εν ενεργεία Μητροπολίτες. Από τους Ιεράρχες που έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, εννέα πληρούν τις προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου, ο οποίος επίσημα δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

«Με μυστική ψηφοφορία, αυτοί οι τρεις Μητροπολίτες, που θα έχουν πλειοψηφία 2/3 επί 14 μητροπολιτών, θα παρουσιαστούν σε πατριαρχικό-εκλογικό συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρας κ. Κυπριανός.

Η εκλογή και ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια την Κυριακή 30 Ιουνίου. Στην εκλογή και ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας θα βρίσκεται και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος πριν λίγες εβδομάδες παρέλαβε αδελφικό γράμμα από τον Αντιπρόεδρο της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, Μητροπολίτη Βράτσης κ. Γρηγόριο, με τον οποίο τον προσκαλεί να παραστεί στην ιστορική στιγμή για την ζωή της Εκκλησίας της Βουλγαρίας. Το γράμμα επέδωσε στον Παναγιώτατο αντιπροσωπεία Ιεραρχών αποτελούμενη από τους Μητροπολίτες: Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαο, Στάρας Ζαγόρας κ. Κυπριανό, Δοροστόλου κ. Ιάκωβο και τους Επισκόπους Βελίκης κ. Σιώνιο και Σμολιάν κ. Βησσαρίωνα.

Φωτογραφία: safenews.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων