03/09/2023 03/09/2023 Ο Επίσκοπος Μπελογραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε στην Ιερά Μονή Αγίων Κοσμά και Δαμιανού Τσερνογκόρσκ την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μονάχου π. Ιλαρίωνα (Kiril Ivanov Voichev), αδελφού της Μονής, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου 2023. Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλλη στον κεντρικό Ιερό Ναό της Μονής, παρουσία του Ηγουμένου...
03 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2023 - 17:00

Εξόδιος Μοναχού θύμα τροχαίου από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ στη Μονή Τσερνογκόρσκ

Διαδώστε:
Εξόδιος Μοναχού θύμα τροχαίου από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ στη Μονή Τσερνογκόρσκ

Ο Επίσκοπος Μπελογραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε στην Ιερά Μονή Αγίων Κοσμά και Δαμιανού Τσερνογκόρσκ την Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μονάχου π. Ιλαρίωνα (Kiril Ivanov Voichev), αδελφού της Μονής, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου 2023.

Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλλη στον κεντρικό Ιερό Ναό της Μονής, παρουσία του Ηγουμένου της Μονής Τσερνογκόρσκ Αρχιμανδρίτη π. Ευθυμίου της Αδελφότητας της Μονής, Μοναζουσών από κοντινά Μοναστήρια, συγγενών του εκλιπόντος, καθώς και πολλών πνευματικών τέκνων της Ιεράς Μονής.

Ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Ηγούμενο και την Αδελφότητα της Μονής, στους οικείους και όλους τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και προσευχήθηκε στον Θεό να  συγχωρέσει τον εκλιπόντα.

Ακολούθησε ταφή στο κοιμητήριο της Μονής, που βρίσκεται πίσω από την αψίδα του δεύτερου μοναστηριακού ναού, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Άγιο Σιλουανό της Αθήνας.

Ο μοναχός Ιλαρίων γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1965 στην πόλη Μπότεβγκραντ. Έλαβε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη γενέτειρά του και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Παζαρτζίκ.

Ολοκλήρωσε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας «St. Kliment Ohridski». Στις 3 Ιανουαρίου 2016 έλαβε μοναστική χειροτονία από τον Αρχιμανδρίτη π. Νικάνορα, Ηγούμενο της μονής. Αιωνία και ευλογημένη η μνήμη του!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων