Πατριαρχείο Βουλγαρίας
24 Φεβρουαρίου, 2022

Εννέα χρόνια από την εκλογή και ενθρόνιση του Πατριάρχη Βουλγαρίας

Διαδώστε:

Την ένατη επέτειο από την εκλογή και την ενθρόνιση του Μακαριώτατου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου γιορτάζει σήμερα, στις 24 Φεβρουαρίου, η Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Το 2013, τότε Κυριακή, στο Πατριαρχικό Εκλογικό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στη Σόφια, ο Μητροπολίτης Ρούσε κ. Νεόφυτος εξελέγη τρίτος, στην πρόσφατη ιστορία της Βουλγαρικής Εκκλησίας, Πατριάρχης Βουλγαρίας. Η ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου τελέστηκε την ίδια ημέρα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, συμπροσευχομένων όλων των Μητροπολιτών της Ιεράς Συνόδου, καθώς και εκπροσώπων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Για την επέτειο αυτή, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος συνεχάρη τον Προκαθήμενο της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ως εξής:

Μακαριώτατε, αγαπητέ αδελφέ εν Κυρίω!

Σας συγχαίρω θερμά για την επέτειο αναλήψεως των καθηκόντων σας στον δοξασμένο επί αιώνες Βουλγαρικό Πατριαρχικό Θρόνο.

Οι προσευχές των Αγίων Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου και των θεοφόρων μαθητών τους, καθώς και του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας, του Αγίου Ευθυμίου του Τάρνοβο και όλων των αγίων του Χριστού, που έλαμψαν στη γη της Βουλγαρίας, να Σας στηρίζουν πάντα στο υπεύθυνο έργο του Προκαθήμενου, εκτελώντας το οποίο αποδεικνύεστε άξιος διάδοχος των αείμνηστων Αγιωτάτων Πατριάρχων Βουλγαρίας Κύριλλου και Μαξίμου.

Σε αυτήν την πανηγυρική ημέρα για εσάς, προσεύχομαι ο Κύριος να σας γεμίση με κάθε χαρά και ειρήνη δια της σταθεράς και φωτισμένης πίστεως σας προς αυτόν (Ρωμ. 15:13), αλλά και για τη γεμάτη χάρη ενίσχυση της σωματικής σας δύναμης, για πνευματικό σθένος και για την ανεξάντλητη βοήθεια του Θεού στην περαιτέρω υψηλή διακονία σας.

Με αδελφική εν Κυρίω αγάπη

+Κύριλλος, Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών

Διαδώστε: