05/09/2024 05/09/2024 Την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου – έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου, 56 παιδιά από το κατηχητικό σχολείο της μεσαιωνικής Μονής Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου στην πόλη Κάρτζαλι, βρέθηκαν στη θερινή κατασκήνωση στο μοναστήρι Αγίων Κύρκου και Ιουλίττης κοντά στο Ασένοβγκραντ.   Κατά τη διάρκεια των πενθήμερων...
05 Σεπτεμβρίου, 2024 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2024 - 18:24

Επίσκεψη μικρών κατασκηνωτών στο Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως

Διαδώστε:
Επίσκεψη μικρών κατασκηνωτών στο Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως

Την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου – έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου, 56 παιδιά από το κατηχητικό σχολείο της μεσαιωνικής Μονής Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου στην πόλη Κάρτζαλι, βρέθηκαν στη θερινή κατασκήνωση στο μοναστήρι Αγίων Κύρκου και Ιουλίττης κοντά στο Ασένοβγκραντ.

 

Κατά τη διάρκεια των πενθήμερων διακοπών, τα παιδιά μπόρεσαν να μάθουν για την πλούσια ιστορία της Μητρόπολης Φιλιππούπολης και να περιηγηθούν σε μερικές από τις παλαιότερες και πιο ενδιαφέρουσες ιερές μονές – τις μονές της Αγίας Τριάδας στην Κράστοβα Γκόρα, το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μπάτσκοβο, τη Μονή της Αγίας Πέτκας και άλλες.

Την τελευταία ημέρα της παραμονής τους, τα παιδιά από το Κάρτζαλι υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος στον παλαιό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Μαρίνας στη Φιλιππούπολη.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος χαιρέτησε τα παιδιά και μίλησε μαζί τους, ευλόγησε τα παιδιά και τους γονείς τους και τους χάρισε εικόνες και τα βιβλία “Blagonravie”, “Άγιος Ιωάννης της Ρίλα” και το βιβλίο “Θαύματα φτιαγμένα από Τραύματα” του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη Μητρόπολη Φιλιππούπολης.

Μετά τη συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο, παιδιά και γονείς πήγαν στην Παλιά Πόλη και επισκέφτηκαν τον νεότερο ναό της πόλης, αφιερωμένο στους Αγίους Αρχαγγέλους, καθώς και τους άλλους εμβληματικούς αρχαίους ναούς της Παλαιάς Φιλιππούπολης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων