18/07/2024 18/07/2024 Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Σόφια με αφορμή την εορτή της Αγίας Μαρίνης. Συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρας κ. Κυπριανός. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος και ο Επίσκοπος Μπρανίτσης κ. Παχώμιος, Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής της Σόφιας.  Στο τέλος της Θείας λειτουργίας, ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ...
18 Ιουλίου, 2024 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2024 - 16:45

Η εορτή της Αγίας Μαρίνης στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Σόφια (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή της Αγίας Μαρίνης στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Σόφια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Σόφια με αφορμή την εορτή της Αγίας Μαρίνης. Συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Στάρα Ζαγόρας κ. Κυπριανός.

Συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος και ο Επίσκοπος Μπρανίτσης κ. Παχώμιος, Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής της Σόφιας.

Στο τέλος της Θείας λειτουργίας, ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ μίλησε για τον βίο της Αγίας Μαρίνης, η οποία είχε αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον Θεό, και έκανε ιδαίτερη μνεία στη δύναμη της καρδιακής προσευχής. «Είναι πολύ σημαντικό να μην παραδίδουμε το σώμα και την ψυχή μας στην αμαρτία, και με τη χάρη του Θεού το σώμα και η ψυχή να καθαρίζονται από τα πάθη», είπε χαρακτηριστικά. Η Αγία Μαρίνα με προσευχή και με πνευματικό αγώνα υψώθηκε στον θρόνο του Θεού, όπως ανέφερε. «Ας μιμηθούμε τη ζωή της!», προέτρεψε ο Μακαριώτατος.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Πηγή: bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων