06/10/2024 06/10/2024 Ο αυτοαποκαλούμενος ως ιερέας Αθανάσιος Στεφάνοφ ουδεμία σχέση έχει με την ιερωσύνη, δεν είναι μοναχός και δεν ανήκει στις τάξεις του κλήρου της Μητρόπολης Σόφιας, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη της Βουλγαρικής Εκκλησίας.  Ο Στεφάνοφ παρουσιάζεται ως πνευματικό πρόσωπο το τελευταίο διάστημα σε δημόσιους χώρους στη γειτονική χώρα, με τη Μητρόπολη Σόφιας ωστόσο...
06 Οκτωβρίου, 2024 - 18:17
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2024 - 18:29

Η Μητρόπολη Σόφιας για την παραπλανητική δράση αυτοαποκαλούμενου κληρικού

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Σόφιας για την παραπλανητική δράση αυτοαποκαλούμενου κληρικού

Ο αυτοαποκαλούμενος ως ιερέας Αθανάσιος Στεφάνοφ ουδεμία σχέση έχει με την ιερωσύνη, δεν είναι μοναχός και δεν ανήκει στις τάξεις του κλήρου της Μητρόπολης Σόφιας, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη της Βουλγαρικής Εκκλησίας. 

Ο Στεφάνοφ παρουσιάζεται ως πνευματικό πρόσωπο το τελευταίο διάστημα σε δημόσιους χώρους στη γειτονική χώρα, με τη Μητρόπολη Σόφιας ωστόσο να κάνει γνωστό στο ποίμνιο ότι το πρόσωπο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον Ορθόδοξο κλήρο της Βουλγαρικής Εκκλησίας.

“Η προσπάθεια ενός λαϊκού να παρουσιάζεται ως κληρικός έχει ως σκοπό την παραπλάνηση των πιστών και τιμωρείται αυστηρά από τον κανονικό δίκαιο της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας. Λαμβάνουμε σαφείς και κατηγορηματικές αποστάσεις από τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του αναφερόμενου”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

“Καλούμε ταπεινά τον κ. Στεφάνοφ να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα των παραπτωμάτων του και να σταματήσει στο μέλλον τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι απαράδεκτες για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό. Εκφράζουμε την κοινωνική μας δέσμευση, σεβόμενοι τη σχετική νομική και εκκλησιαστική τάξη”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Μητρόπολη Σόφιας εκτός από την ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία του αυτοαποκαλούμενου ιερέα Αθανασίου Στεφάνοφ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων