15/08/2020 15/08/2020 «Σήμερα γιορτάζουμε μία από τις δώδεκα μεγάλες χριστιανικές γιορτές του έτους: την Κοίμηση της Θεοτόκου. Η Παναγία και όλα όσα σχετίζονται με τη ζωή της είναι μονάκριβα για μας, γιατί η Θεοτόκος αποτελεί το τέλειο παράδειγμα υπακοής στη θέληση του Θεού, ταπείνωσης και αφοσίωσης στον υιό του Θεού!», ανέφερε στο μήνυμά του για την εορτή...
15 Αυγούστου, 2020 - 19:18
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2020 - 19:26

Η Παναγία αποτελεί το τέλειο παράδειγμα υπακοής στη θέληση του Θεού

Διαδώστε:
Η Παναγία αποτελεί το τέλειο παράδειγμα υπακοής στη θέληση του Θεού

«Σήμερα γιορτάζουμε μία από τις δώδεκα μεγάλες χριστιανικές γιορτές του έτους: την Κοίμηση της Θεοτόκου. Η Παναγία και όλα όσα σχετίζονται με τη ζωή της είναι μονάκριβα για μας, γιατί η Θεοτόκος αποτελεί το τέλειο παράδειγμα υπακοής στη θέληση του Θεού, ταπείνωσης και αφοσίωσης στον υιό του Θεού!», ανέφερε στο μήνυμά του για την εορτή της Παναγίας ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος από τον Ιερό Ναό του Αλεξάνδρου Νιέφσκι.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στην οποία προέστη, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε «χρόνια πολλά!» και αναφέρθηκε επίσης στην επιδημία του κορωνοϊού, λέγοντας πως οι νέοι πρέπει να είναι λογικοί, για να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα ως έκβαση στις προσπάθειες του κόσμου.

Ο ναός σήμερα δεν ήταν γεμάτος και όσοι λαϊκοί βρέθηκαν μέσα τήρησαν τις αποστάσεις και φορούσαν προστατευτικές μάσκες.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων