Πατριαρχείο Βουλγαρίας
08 Σεπτεμβρίου, 2023

Μήνυμα του Πατριάρχη Βουλγαρίας για την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου

Διαδώστε:

Στο νόημα του Γενεσίου της Θεοτόκου αναφέρεται ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος μέσα από το μήνυμα του για τη μεγάλη Θεομητορική εορτή η οποία τιμάται σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου, από την Εκκλησία μας.

Παίρνοντας αφορμή από ένα απόσπασμα από τον Λόγο στη Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, ο Μακαριώτατος, μεταξύ άλλων, επισημαίνει:

«Η Υπεραγία Θεοτόκος γεννήθηκε στον κόσμο όπως ο καθένας μας – εκτεθειμένη στην αμαρτία, στο θάνατο και στη φθορά. Όπως ο καθένας μας, έτσι και αυτή, δεν γεννήθηκε για τον θάνατο, αλλά για τη ζωή, το οποίο είναι το αιώνιο θέλημα του Θεού για κάθε άνθρωπο.»

Σε άλλο σημείο του μηνύματος του ο Πατριάρχης Βουλγαρίας σημειώνει:

«Γνωρίζοντας και ενθυμούμενοι όλα αυτά, ας βλέπουμε πάντα με τα μάτια μας τη ζωή της Υπεραγίας Θεοτόκου. Να ζούμε όπως αυτή, όχι για τον εαυτό μας, αλλά για τον Θεό, και αυτό σημαίνει να ζούμε και για όλους εκείνους τους οποίους γνωρίζουμε μέσω του Θεού στις επίγειες μέρες μας, δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να μιμηθούμε το έλεος και την ανθρωπιά Του. Διότι όταν μιμούμαστε τον Θεό, γινόμαστε σαν Αυτόν, και αυτός είναι ο αληθινός σκοπός και το νόημα της ζωής μας.»

Καταλήγοντας ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας ολοκληρώνει το μήνυμα του με μια προτροπή προς τον κλήρο και τον λαό.

«Όπως βλέπουμε πάντα με τα μάτια μας τη ζωή Της, ας έχουμε πάντα την πίστη και την ελπίδα της, και κυρίως ας έχουμε και ας ζεσταίνουμε συνεχώς την καρδιά μας με την ανεξάντλητη τρυφερή αγάπη Της – για τον Θεό και για τους ανθρώπους», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Διαδώστε: