03/12/2020 03/12/2020 Τρεις νέες εκδόσεις κυκλοφόρησαν από την Ιερά Μητρόπολη Σόφιας με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας και Μητροπολίτη Σόφιας κ.κ. Νεοφύτου. Το πρώτο βιβλίο είναι αφιερωμένο στον Α’ Βούλγαρο Εξάρχο Άνθιμο τον Ι (ένα ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενο πρόσωπο, ιδρυτή της Βουλγαρικής εξαρχίας)  (1816 – 1888), Στο πρόλογο του βιβλίου, μοιράζεται τις ακόλουθες λέξεις: «Ήταν απαραίτητο να γράψουμε μια...
03 Δεκεμβρίου, 2020 - 15:12
Τελευταία ενημέρωση: 03/12/2020 - 14:27

Νέες εκδόσεις της Ιεράς Μητρόπολης της Σόφιας

Διαδώστε:
Νέες εκδόσεις της Ιεράς Μητρόπολης της Σόφιας

Τρεις νέες εκδόσεις κυκλοφόρησαν από την Ιερά Μητρόπολη Σόφιας με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας και Μητροπολίτη Σόφιας κ.κ. Νεοφύτου.

Το πρώτο βιβλίο είναι αφιερωμένο στον Α’ Βούλγαρο Εξάρχο Άνθιμο τον Ι (ένα ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενο πρόσωπο, ιδρυτή της Βουλγαρικής εξαρχίας)  (1816 – 1888), Στο πρόλογο του βιβλίου, μοιράζεται τις ακόλουθες λέξεις:

«Ήταν απαραίτητο να γράψουμε μια πληρέστερη βιογραφία, γιατί αυτό που είχε γραφτεί μέχρι πρότινος δεν επαρκούσε για να κατανοήσει κανείς πλήρως το πρόσωπο και το έργο του. Ρίξαμε περισσότερο φως στην προσωπικότητα και το ιστορικό έργο του Άνθιμου με αυτό τον τρόπο, χωρίς υπερβολές. Θα παρουσιάσουμε τον πρώτο Βούλγαρο Έξαρχο στο πραγματικό του μέγεθος».

Επίσης, εκδίδονται και οι δύο τόμοι «Λόγων» του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτου.

Η συλλογή δημοσιεύεται με την ευκαιρία των 75ων γενεθλίων του Βουλγάρου Πατριάρχη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων