Πατριαρχείο Βουλγαρίας
24 Ιουνίου, 2023

Ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ σε παιδική φιλανθρωπική εκδήλωση «Kindness Fair»

Διαδώστε:

Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου διοργανώθηκε η παιδική φιλανθρωπική εκδήλωση με τίτλο «Kindness Fair» από το Ίδρυμα «Talents and Innovations», στην πόλη Ελίν Πελίν, της κεντροδυτικής Βουλγαρίας.

Το συγκεκριμένο ίδρυμα ανήκει στα δύο Κοινωνικά Κέντρα Κοινωνικής Αποκατάστασης και Ένταξης «Άγιος Ιωάννης Ρίλας» στις πόλεις Ελίν Πελίν και Gorna Malina, που είναι υπό την πνευματική καθοδήγηση του ηγουμένου της Μονής «Άγιος Γεώργιος ο Νικηφόρος» στο Kremikovsky π. Seraphim Yanev.

Προσκεκλημένος ήταν ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος από τον π. Seraphim Yanev. Παρευρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος της πόλης κ. Ivaylo Simeonov, η Eli Tsvetanova, επικεφαλής του Κέντρου, η αντιδήμαρχος Elin Pelin, κα Rainichka Nikolova, πολύτεκνοι, εργαζόμενοι του κοινωνικού ιδρύματος και γονείς.

Στην αρχή της εκδήλωσης τα παιδιά έψαλαν τον ύμνο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και επιδόθηκαν τιμητικές πλακέτες στους βασικούς εμπνευστές και διοργανωτές της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ απηύθυνε χαιρετισμό, και μεταξύ άλλων τόνισε ότι είναι καλό που αυτό γίνεται παράδοση. Ακόμη μοιράστηκε τη χαρά του που τα παιδιά είναι κοντά στον Θεό, την Εκκλησία και υπό την προστασία του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας, και προέτρεψε τη διεύθυνση των Κοινωνικών Κέντρων να μην σταματήσει, αλλά να εργαστεί για το πνευματικό και κοινωνικό καλό όλων όσων ζητούν βοήθεια και υποστήριξη.

Ο Επίσκοπος χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο φιλανθρωπικό εγχείρημα.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Ελίν Πελίν κ. Simeonov.

Πηγή: bg-patriarshia.bg

Φωτογραφίες: Kostadin Trenev

Διαδώστε: