31/07/2024 31/07/2024 Τον Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας στο Σικάγο, Σβέτοσλαβ Στάνκοφ, υποδέχθηκε την Τρίτη 30 Ιουλίου 2024, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ, στο γραφείο του στην Ιερά Μητρόπολη Σόφιας.  Ο Μακαριώτατος μίλησε με θερμά λόγια για τη βουλγαρική διπλωματική αποστολή στο Σικάγο και τις φιλανθρωπικές της δραστηριότητες, τονίζοντας τη σημασία της για την πολυάριθμη βουλγαρική διασπορά. Ο...
31 Ιουλίου, 2024 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2024 - 9:15

Ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στο Σικάγο στον Πατριάρχη Δανιήλ

Διαδώστε:
Ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στο Σικάγο στον Πατριάρχη Δανιήλ

Τον Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας στο Σικάγο, Σβέτοσλαβ Στάνκοφ, υποδέχθηκε την Τρίτη 30 Ιουλίου 2024, ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ, στο γραφείο του στην Ιερά Μητρόπολη Σόφιας. 

Ο Μακαριώτατος μίλησε με θερμά λόγια για τη βουλγαρική διπλωματική αποστολή στο Σικάγο και τις φιλανθρωπικές της δραστηριότητες, τονίζοντας τη σημασία της για την πολυάριθμη βουλγαρική διασπορά.

Ο κ. Στάνκοφ, από την πλευρά του, συνεχάρη τον Παναγιώτατο για την εκλογή του ως Πατριάρχη Βουλγαρίας και του ευχήθηκε υγεία, σοφία και δύναμη στη νέα του διακονία. Ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας στο Σικάγο περιέγραψε την κατάσταση της βουλγαρικής κοινότητας, εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι με ειδικές κανονιστικές πράξεις του κράτους των ΗΠΑ, από τις αρχές του 20ού αιώνα, οι βουλγαρικοί ναοί αναγνωρίζονται ως μέρος πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της χώρας.

Στο τέλος της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Επίσκοπος Βρανίτσης κ. Παχώμιος, ο Μακαριώτατος δώρισε στον κ. Στάνκοφ μια εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας, με την ευχή αυτή να προστατεύει τη βουλγαρική κοινότητα στο Σικάγο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων