Πατριαρχείο Βουλγαρίας
11 Οκτωβρίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος στον εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση της Αθλητικής Σχολής «Βασίλ Λέφσκι» στην Φιλιππούπολη

Διαδώστε:

Ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος παρευρέθηκε χθες στον εορτασμό της 75ης επετείου από την ίδρυση της Αθλητικής Σχολής «Βασίλ Λέφσκι», στην αίθουσα «Kolodruma», στην Φιλιππούπολη.

Ο Σεβασμιώτατος απευθύνθηκε στους δασκάλους και στους μαθητές με μια εμπνευσμένη ομιλία, στην οποία επεσήμανε ότι ο αθλητισμός καλλιεργεί πολλές αρετές στον άνθρωπο. Έδωσε την ευλογία του και τους ευχήθηκε να συναγωνίζονται, να είναι σταθεροί, να είναι εργατικοί και να νικούν με τη δύναμη της καλοσύνης.

Τον Μητροπολίτη συνόδευαν μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος.

Στον εορτασμό συμμετείχαν η Διευθύντρια του Αθλητικού Σχολείου κα Ruzhka Genova, ο Αναπληρωτής Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού κ. Stoyan Andonov, η Περιφερειάρχης Φιλιππούπολης Καθ. Δρ. Hristina Yancheva, ο Αντιδήμαρχος Πλόβντιβ και δύο φορες ολυμπιονίκης κ. Νικολάι Μπουκάλοφ, η αντιδήμαρχος Plovdiv κα Zhenya Petkova, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Stefan Posliyski, ο πρύτανης της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών καθ. Krasimir Petkov, πρόεδροι αθλητικών συλλόγων και ομοσπονδιών, διευθυντές σχολείων, Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης, καθηγητές και μαθητές.

Μετά τους επίσημους χαιρετισμούς, οι απόφοιτοι του παλαιότερου και πιο διάσημου αθλητικού σχολείου της Βουλγαρίας υποδέχθηκαν τους καλεσμένους με τραγούδια και χορούς, και ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους σε διάφορα αθλήματα, όπως βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, αεροβική, πάλη, πυγμαχία, τζούντο και άλλα.

Η Αθλητική Σχολή έχει δώσει στη χώρα 8 χρυσά, 13 ασημένια και 16 χάλκινα ολυμπιακά μετάλλια, 49 χρυσά, 37 ασημένια και 48 χάλκινα παγκόσμια μετάλλια, 47 χρυσά, 24 ασημένια και 24 χάλκινα ευρωπαϊκά μετάλλια.

Πηγή: bg-patriarshia.bg

Διαδώστε: