11/07/2024 11/07/2024 Ο Πατριαρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε σήμερα, στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας τον πρώην πρωθυπουργό και τελευταίο βασιλιά της Βουλγαρίας Συμεών Β’ Μπορίσοφ Σαξκομπουργκγκότσκι. Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεγάλου Τυρνόβου κ. Γρηγόριος, Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ,, Ρούσε κ. Ναούμ, Στάρα Ζαγκόρας κ. Κυπριανός, ο Επίσκοπος Μελενίκου κ....
11 Ιουλίου, 2024 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2024 - 18:08

Ο Πατριάρχης Δανιήλ υποδέχθηκε τον τελευταίο βασιλιά της Βουλγαρίας στο Συνοδικό Μέγαρο

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Δανιήλ υποδέχθηκε τον τελευταίο βασιλιά της Βουλγαρίας στο Συνοδικό Μέγαρο

Ο Πατριαρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ υποδέχθηκε σήμερα, στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας τον πρώην πρωθυπουργό και τελευταίο βασιλιά της Βουλγαρίας Συμεών Β’ Μπορίσοφ Σαξκομπουργκγκότσκι.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μεγάλου Τυρνόβου κ. Γρηγόριος, Νευροκοπίου κ. Σεραφείμ,, Ρούσε κ. Ναούμ, Στάρα Ζαγκόρας κ. Κυπριανός, ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος και ο Επίσκοπος Μπρανίτσης κ. Παχώμιος, Βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχη πάσης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ.

Ο πρώην πρωθυπουργός μετέφερε τα συγχαρητήριά του στον νέο Πατριάρχη για την εκλογή του. Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον τελευταίο βασιλιά της Βουλγαρίας για τον σημαντικό ρόλο του στην υπέρβαση του σχίσματος στη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία πριν από ακριβώς είκοσι χρόνια, γεγονός που δίνει και ευκαιρία για την ένωση του λαού.

Ο Συμεών Β’ Μπορίσοφ μοιράστηκε αναμνήσεις από τα προσκυνηματικά του ταξίδια και τις πολλές επισκέψεις του στη Μονή Ζωγράφου.

Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε «ο Θεός να χαρίσει υγεία σε εσάς και τη Μεγαλειότητά σας για να συνεχίσετε την αποστολή σας – να γίνετε παράδειγμα σε άλλους πολιτικούς να ακολουθήσουν αυτήν την ενωτική αποστολή για την οποία τους έχει δώσει ο λαός ψήφο εμπιστοσύνης».

Στο τέλος της συνάντησης, ο Συμεών Β’ Μπορίσοφ δώρισε στον Πατριάρχη κ.κ. Δανιήλ ένα φωτογραφικό άλμπουμ «Στην υπηρεσία της Βουλγαρίας (1887-2017)» και ο Μααριώτατος δώρισε ένα σετ από 7 ασημένια νομίσματα με βουλγαρικά μοναστήρια και θαυματουργές εικόνες της Παναγίας.

 

 

Κείμενο και φωτογραφίες: Plamen Mihailov – bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων