12/08/2023 12/08/2023 Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος επισκέφθηκε χθες την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Τροϊάν της κεντρικής Βουλγαρίας. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο ηγούμενος της Μονής. Ο Μακαριώτατος προσκύνησε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας. Άναψε επίσης ένα κερί στον τάφο του προκατόχου του Μακαριστού Πατριάρχη κυρού Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της επισκεψής του, προσκυνητές...
12 Αυγούστου, 2023 - 21:27
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2023 - 21:33

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Τροϊάν

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Τροϊάν

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος επισκέφθηκε χθες την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη Τροϊάν της κεντρικής Βουλγαρίας. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο ηγούμενος της Μονής.

Ο Μακαριώτατος προσκύνησε την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσας. Άναψε επίσης ένα κερί στον τάφο του προκατόχου του Μακαριστού Πατριάρχη κυρού Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της επισκεψής του, προσκυνητές της Ιεράς Μονής προσήλθαν με μεγάλη χαρά για να λάβουν την ευλογία του.

Πριν αναχωρήσει, ο Μακαριώτατος έδωσε την ευλογία του στον ηγούμενο και στους πιστούς, και ευχήθηκε για την επικείμενη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ημέρα κατά την οποία η Ιερά Μονή πανηγυρίζει.

Българският патриарх Неофит посети Троянския манастир - 11.08.2023 г.

Πηγή: bg-patriarshia.bg

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων