16/07/2024 16/07/2024 Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ συναντήθηκε σήμερα με την επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βουλγαρία, Γιορντάνκα Τσομπάνοβα, στο Συνοδικό Μέγαρο. Η κ. Τσομπάνοβα συνεχάρη τον Μακαριώτατο για την εκλογή του και του ευχήθηκε να είναι γόνιμη η διακονία του προς όφελος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας και του βουλγαρικού λαού, τονίζοντας την ετοιμότητα...
16 Ιουλίου, 2024 - 21:24
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2024 - 21:21

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας συναντήθηκε με την επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σόφια

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας συναντήθηκε με την επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Σόφια

Ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ συναντήθηκε σήμερα με την επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βουλγαρία, Γιορντάνκα Τσομπάνοβα, στο Συνοδικό Μέγαρο.

Η κ. Τσομπάνοβα συνεχάρη τον Μακαριώτατο για την εκλογή του και του ευχήθηκε να είναι γόνιμη η διακονία του προς όφελος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας και του βουλγαρικού λαού, τονίζοντας την ετοιμότητα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βουλγαρία να συνεργαστεί με την Εκκλησία σε διάφορα κοινωνικά σημαντικά θέματα. «Σας εύχομαι πολλή δύναμη και ο Θεός να σας καθοδηγεί στο εξαιρετικά υπεύθυνο έργο σας», είπε η Γιορντάνκα Τσομπάνοβα.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος τόνισε το σημαντικό έργο της Εκκλησίας στη σωτηρία του ανθρώπου από τις καταστροφικές επιδράσεις της αμαρτίας. «Η Εκκλησία είναι βασικός εταίρος στο έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν πρέπει να παραμελείται», είπε ο Μακαριώτατος ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να υλοποιηθούν διάφορες χρήσιμες πρωτοβουλίες στο μέλλον.

«Οι άνθρωποι χρειάζονται πνευματικούς ηγέτες γιατί υπάρχει μεγάλος διχασμός στην κοινωνία μας», είπε η κ. Τσομπάνοβα.

Στη συνέχεια τέθηκε το θέμα της Επιτροπής των Εκπροσώπων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών παρά τη Ευρωπαϊκή Ενώση, στην οποία συμμετέχει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας μέσω του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης κ. Αντώνιου. Στο τέλος της συνάντησης, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στην κ. Τσομπάνοβα να είναι γόνιμο το έργο της και της δώρισε μια εικόνα του Κυρίου Ιησού Χριστού με την ευχή να την προστατεύει και να τη βοηθάει στο έργο της.

Πηγή: bg-patriarshia.bg

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων