Πατριαρχείο Βουλγαρίας
13 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Σλίβεν Αρσένιος προσέφερε σχολικά είδη σε «πρωτάκια» από ευάλωτες οικογένειες

Διαδώστε:

Τσάντες και σχολικά είδη σε μαθητές και μαθήτριες της Α’ Τάξης από ευάλωτες κοινωνικά οικογένειες προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σλίβεν κ. Αρσένιος με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Χάρη στην αγαστή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Σλίβεν με την τοπική Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και με τους διευθυντές των σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, 93 «πρωτάκια» επωφελήθηκαν από την συγκεκριμένη φιλανθρωπική δράση η οποία διήρκεσε τρεις ημέρες.

Κληρικοί, εθελοντές, δάσκαλοι και εργαζόμενοι του Τμήματος Πολιτισμού και Εκπαίδευσης της Ιεράς Μητροπόλεως Σλίβεν μερίμνησαν και συμμετείχαν στην φιλανθρωπική δράση προκειμένου να παρέχουν στους μαθητές και στις μαθήτριες όλα τα απαραίτητα για την πρώτη μέρα στο σχολείο. Μεταξύ των εθελοντών υπήρχαν και παιδιά που βοηθούν ενεργά στις δραστηριότητες των ενοριών τους.

Κατά την πρώτη ημέρα της φιλανθρωπικής δράσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σλίβεν κ. Αρσένιος ευχήθηκε στους μαθητές και στις μαθήτριες με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς και προσέφερε σε κάθε παιδί, εκτός από τις τσάντες και τα σχολικά είδη, ένα Ευαγγέλιο και ένα σχολικό βιβλίο Θρησκευτικών της Α’ Τάξης.

Κατά τις επόμενες δύο ημέρες, τσάντες και σχολικά είδη παραδόθηκαν στα σχολεία από κληρικούς και εργαζομένους της Ιεράς Μητροπόλεως Σλίβεν, οι οποίοι έτυχαν θερμής υποδοχής από δασκάλους, γονείς και παιδιά.

Διαδώστε: