04/07/2024 04/07/2024 Σε επίσημη δεξίωση της Πρεσβείας της Μογγολίας στη Βουλγαρία παρέστη το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Ιουλίου 2024, ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ, κατόπιν πρόσκλησης της Πρέσβεως, Λαγκβασουρέν Σαγιάναα, με αφορμή την Εθνική Επέτειο των Μογγόλων.  Η Πρέσβης συνεχάρη τον νέο Προκαθήμενο της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας για την εκλογή και ενθρόνισή του. Από την πλευρά του,...
04 Ιουλίου, 2024 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2024 - 10:47

Πατριάρχης Βουλγαρίας: Επιθυμία μας να ενισχυθούν οι συνομιλίες μας με τη Μογγολία

Διαδώστε:
Πατριάρχης Βουλγαρίας: Επιθυμία μας να ενισχυθούν οι συνομιλίες μας με τη Μογγολία

Σε επίσημη δεξίωση της Πρεσβείας της Μογγολίας στη Βουλγαρία παρέστη το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Ιουλίου 2024, ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ, κατόπιν πρόσκλησης της Πρέσβεως, Λαγκβασουρέν Σαγιάναα, με αφορμή την Εθνική Επέτειο των Μογγόλων. 

Η Πρέσβης συνεχάρη τον νέο Προκαθήμενο της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας για την εκλογή και ενθρόνισή του. Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης κ.κ. Δανιήλ τόνισε τις καλές σχέσεις Βουλγαρίας και Μογγολίας και εξέφρασε την επιθυμία για περισσότερες κοινές συναντήσεις, συνομιλίες και πρωτοβουλίες μεταξύ της διπλωματικής υπηρεσίας και της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τον Πατριάρχη Βουλγαρίας στη δεξίωση συνόδευε ο Επίσκοπος Μελενίκου κ. Γεράσιμος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.

Σχόλιο για την πολιτική κατάσταση στη χώρα

“Προσευχή μας να βοηθήσει ο Θεός ώστε να υπάρξει κατανόηση της αλήθειας και των χρήσιμων πραγμάτων”. Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης, στην οποία δεν εξελέγη ο Ρόζεν Ζελιάζκοφ, ο οποίος προτάθηκε ως υποψήφιος πρωθυπουργός.

“Πρέπει όλοι να είμαστε ταπεινοί”, δήλωσε ο Πατριάρχης Δανιήλ. “Η Εθνοσυνέλευση έστειλε εκπροσώπους του λαού εδώ. Αυτή είναι η δημοκρατία – συζητήσεις, αποφάσεις”, σχολίασε ο Βούλγαρος Πατριάρχης για την πολιτική κατάσταση, σύμφωνα με το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων