30/06/2024 30/06/2024 Σε νέα σελίδα μπαίνει από σήμερα το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στις 2:30 το μεσημέρι αναμένεται να γίνει γνωστό το όνομα του 29ου Προκαθημένου με τον τίτλο του Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχη πάσης Βουλγαρίας. Στις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο η ψηφοφορία της Πατριαρχικής Εκλογικής Συνέλευσης η...
30 Ιουνίου, 2024 - 11:52
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2024 - 14:34

Σήμερα η εκλογή του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Σήμερα η εκλογή του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας

Σε νέα σελίδα μπαίνει από σήμερα το Πατριαρχείο Βουλγαρίας, καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, στις 2:30 το μεσημέρι αναμένεται να γίνει γνωστό το όνομα του 29ου Προκαθημένου με τον τίτλο του Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχη πάσης Βουλγαρίας.

Στις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο η ψηφοφορία της Πατριαρχικής Εκλογικής Συνέλευσης η οποία θα εκλέξει τον νέο Πατριάρχη Βουλγαρίας μεταξύ των τριών υποψηφίων που προέκυψαν μετά την εκλογή του τριπροσώπου από την Ιερά Σύνοδο στις 20 Ιουνίου.

Στην εκλογή και ενθρόνιση του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας παρίσταται και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος έφτασε το βράδυ του Σαββάτου στη Σόφια.

Μετά την ανακοίνωση του ονόματος ο νέος Προκαθήμενος, συνοδευόμενος από Επισκόπους και ιερείς, θα κατευθυνθεί από το Συνοδικό Μέγαρο στη Σόφια, προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι όπου θα τελεστεί η ενθρόνιση.

Σύμφωνα με το άρθρο 47 του Καταστατικού Χάρτη, ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τουλάχιστον τα 2/3 των ψήφων, ανακηρύσσεται από τον Αντιπρόεδρο της Ιεράς Συνόδου ο κανονικά και νόμιμα εκλεγμένος Μητροπολίτης Σόφιας και Πατριάρχης πάσης Βουλγαρίας.

Όταν κανείς από τους υποψηφίους δεν λάβει την απαιτούμενη πλειοψηφία κατά την παράγραφο 2, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται, με τη συμμετοχή των δύο Μητροπολιτών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Εκλέγεται αυτός που συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους. Σε περίπτωση ισοψηφίας η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται.

Υποψήφιοι για τον Πατριαρχικό Θρόνο είναι:

  • O Μητροπολίτης Βράτσης κ. Γρηγόριος (εκλέχτηκε στον πρώτο γύρο με 11 ψήφους)

 

  • Ο Μητροπολίτης Βιδινίου κ. Δανιήλ (εκλέχτηκε στον 32ο γύρο με 9 ψήφους)

 

  • Ο Μητροπολίτης Λόβετς κ. Γαβριήλ (εκλέχτηκε στον 42ο γύρο με 9 ψήφους)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων