10/10/2023 10/10/2023 Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού με την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς παρουσία μαθητών στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στη Σόφια. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το νεοσύστατο κατηχητικό σχολείο του Ναού. Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος απευθυνόμενος στα συγκεντρωμένα παιδιά, στους γονείς και...
10 Οκτωβρίου, 2023 - 13:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2023 - 12:13

Σόφια: Ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ στο νεοσύστατο κατηχητικό σχολείο του Ιερού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου

Διαδώστε:
Σόφια: Ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ στο νεοσύστατο κατηχητικό σχολείο του Ιερού Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου

Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου, ο Επίσκοπος Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού με την έναρξη της νέας κατηχητικής χρονιάς παρουσία μαθητών στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στη Σόφια. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το νεοσύστατο κατηχητικό σχολείο του Ναού.

Ο Επίσκοπος κ. Πολύκαρπος απευθυνόμενος στα συγκεντρωμένα παιδιά, στους γονείς και στους ενορίτες ανέφερε:

«Ήρθαμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας και να τα ενθαρρύνουμε να μελετήσουν τη χριστιανική πίστη, να μάθουν να είναι καλοί άνθρωποι και να είναι χαρά και παρηγοριά, τόσο για την Εκκλησία όσο και για τις οικογένειές τους και την κοινωνία μας. Η Εκκλησία έχει ως αποστολή να πραγματοποιεί διδακτικές δραστηριότητες. Αυτή η αποστολή δόθηκε στους Αποστόλους που κήρυτταν τον λόγο του Θεού. Η Εκκλησία διδάσκει μικρούς και μεγάλους να γνωρίζουν αυτό που επιτάσσει η πίστη μας, να γνωρίζουν την καλοσύνη και την ανθρωπιά του Θεού και να μεγαλώνουν ως λογικοί άνθρωποι».

«Ας καλλιεργήσουμε τον σπόρο της ευσέβειας και εν καιρώ θα φέρει καλούς καρπούς! Συγχαρητήρια στο κατηχητικό σχολείο του Ναού! Ο Θεός να έχει καλά τα παιδιά, τους δασκάλους και όλη την ενορία, υγεία και ευημερία!», ευχήθηκε.

Αφού τράβηξε αναμνηστική φωτογραφία, ο Επίσκοπος έδωσε την ευλογία του στα παιδιά.

Στη συνέχεια, κλήρος, παιδιά και οι γονείς αυτών κατευθύνθηκαν στην ήδη διαμορφωμένη αίθουσα θρησκευτικών στο κοντινό κοινοτικό κέντρο “Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος”. Εκεί συνομίλησαν προσωπικά με τον Επίσκοπο κ. Πολύκαρπο και συνάντησαν τον δάσκαλό τους.

В столичния храм "Възкресение Христово" официално бе открито Неделно училище - 8.10.2023 г.

Πηγή και φωτογραφίες: bg-patriarshia.bg (Vesela Ignatova)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων