25/02/2023 26/02/2023 Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πραγματοποιεί ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος (του Πατριαρχείου Βουλγαρίας) κατόπιν πρόσκλησης του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής κοινότητας. Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη...
25 Φεβρουαρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/02/2023 - 1:36

Στις ΗΠΑ ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης Αντώνιος

Διαδώστε:
Στις ΗΠΑ ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης Αντώνιος

Επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πραγματοποιεί ο Μητροπολίτης Κεντρώας και Δυτικής Ευρώπης κ. Αντώνιος (του Πατριαρχείου Βουλγαρίας) κατόπιν πρόσκλησης του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής κοινότητας.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Νέα Υόρκη όπου συναντήθηκε με τον επιχώριο Μητροπολίτη Αμερικής, Καναδά και Αυστραλίας κ. Ιωσήφ (επίσης του Πατριαρχείου Βουλγαρίας) και συζήτησαν τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διασπορά.

 

 

Την ίδια ημέρα ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος επισκέφθηκε επίσης και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής  μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου. Στη συνάντηση οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις αδελφικές σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας.

 

 

Μετά τη συνάντηση, ο Μητροπολίτης κ. Αντώνιος και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος παρέστησαν σε επίσημο δείπνο κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητή του Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Δρος Αντωνίου Λυμπεράκη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων