Πατριαρχείο Βουλγαρίας
21 Απριλίου, 2021

Στον Έλληνα πρέσβη στη Σόφια ο Αρχιμανδρίτης Χαράλαμπος

Διαδώστε:

Τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Χαράλαμπο Νίτσεφ υποδέχθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια της Βουλγαρίας, Δημήτριος Χρονόπουλος.

Ο κ. Χρόνοπουλος καλωσόρισε τον Αρχιμανδρίτη Χαράλαμπο ως εκπρόσωπο της Μητέρας Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και έδωσε τους θερμούς του χαιρετισμούς στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Μεταξύ των δύο συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος σε φιλική ατμόσφαιρα. Τονίστηκε, μάλιστα, η δέσμευση για εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Πρεσβείας της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Βουλγαρία. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Σύμβουλος Πρεσβείας και Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αρχής στην Ελληνική Πρεσβεία στη Σόφια, Μάρκος Τριπολιτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Απριλίου 2021, ο Αρχιμανδρίτης Χαράλαμπος είχε επισκεφθεί τον Ουκρανό Πρέσβη στη Σόφια, Βιτάλι Μοσκαλένκο. Νωρίτερα, στις 12 Απριλίου, έγινε δεκτός  από τον Επίσκοπο Μπελογκραντσίκ κ. Πολύκαρπο, Βικάριο του Μητροπολίτη Σόφιας και Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Νεόφυτου, και στις 11 Απριλίου συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο και με τον Αρχιμανδρίτη κ. Διονύσιο (Μισέφ) του Πατριαρχείου Βουλγαρίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Ρενέτα Ιντζόβα.

Διαδώστε: