Πατριαρχείο Βουλγαρίας
25 Ιανουαρίου, 2020

Στον Πατριάρχη Βουλγαρίας ο νέος Πρέσβης της Σερβίας

Διαδώστε:

Τον νέο Πρέσβη της Σερβίας στην Βουλγαρία κ. Ζέλικο Γιόβιτς υποδέχτηκε ο Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020.

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

Ήταν η πρώτη συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον Σέρβο ανώτατο διπλωμάτη και τα βασικά θέματα της συζήτησης τους, αφορούσαν τις στενές σχέσεις αλλά και τα κοινωνικά ζητήματα των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιόβιτς αναφέρθηκε στα κοινά οικονομικά επιχειρηματικά σχέδια των δυο χωρών και στους τρόπους αντιμετώπισης της δημογραφικής κρίσης και της μετανάστευσης στην Σερβία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και η Βουλγαρία.

Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον Σέρβο Πρέσβη καλή επιτυχία στο έργο του και τον προέτρεψε να βρεθεί στο πλευρό των συμπατριωτών του που ζουν και εργάζονται στην Βουλγαρία.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε επίσης το έργο της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας καθώς και οι επέτειοι που εορτάζει την φετινή χρονιά ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος.

Ο κ. Γιόβιτς προσέφερε στον Προκαθήμενο της Βουλγαρικής Ορθοδόξου Εκκλησίας μια εικόνα των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού, μαζί με την ευχή ο Μακαριώτατος να προσφέρει έργο για πολλά χρόνια ακόμα στην Εκκλησία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ευχές εκατέρωθεν για περαιτέρω μελλοντική συνεργασία.

 

Διαδώστε: