22/10/2024 22/10/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης, ο οποίος ήγε τα Ονομαστήριά του επι της εορτής του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας, στις 19 Οκτωβρίου, προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου του εκ Βάρνας. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του δήλωσε ότι ένας άνθρωπος θέτει πολλούς στόχους στη ζωή του, αλλά...
22 Οκτωβρίου, 2024 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2024 - 12:48

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Βάρνας και η εορτή του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Βάρνας και η εορτή του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης, ο οποίος ήγε τα Ονομαστήριά του επι της εορτής του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας, στις 19 Οκτωβρίου, προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Προκοπίου του εκ Βάρνας.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του δήλωσε ότι ένας άνθρωπος θέτει πολλούς στόχους στη ζωή του, αλλά για τον χριστιανό υπάρχει μόνο ένας στόχος – η σωτηρία της ψυχής του. Όπω ανέφερε, ο άνθρωπος είναι συχνά μεταβλητός τόσο στην πίστη όσο και στη διάθεσή του προς τον Χριστό. «Όταν μας κυριεύει η αμαρτία, πέφτουμε σε απόγνωση. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος. Επομένως, η πίστη στους αγίους στους οποίους προσευχόμαστε κάθε θεία λειτουργία εκφράζεται πιο έντονα στη Θεία Λειτουργία μέσω των ατομικών προσευχών, που απευθύνονται τόσο στη Μητέρα του Θεού όσο και σε μεμονωμένους αγίους», τόνισε. Ολόκληρο το κήρυγμα ΕΔΩ

Η εορτή του Αγίου Ιωάννη της Ρίλας εορτάζεται και ως ημέρα του “Βούλγαρου γιατρού” από το 1996, όταν η Βουλγαρική Ιατρική Ένωση επέλεξε τον Άγιο ως προστάτη της. Σύμφωνα με την παράδοση, ο άγιος έκανε πολλά θαύματα, τόσο κατά τη διάρκεια της ζωής του όσο και μετά τον θάνατό του. Επίσης κάθε 19 Οκτωβρίου γίνεται παραδοσιακά η απονομή του βραβείου «Γιατρός της Χρονιάς».

Με την ευκαιρία αυτή, ο Σεβασμιώτατος χαιρέτησε όλους τους εκπροσώπους του ιατρικού επαγγέλματος, ευχόμενος την προσευχητική συμπαράσταση και τη μεσιτεία του αγίου.

Честване паметта на преподобни Йоан Рилски Чудотворец във Варна – 19 октомври 2024 г.

Πηγή: bg-patriarshia.bg (Георги Великов)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων