10/06/2023 10/06/2023 Το 19ο  Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής “Άξιον Εστί” πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Πομόριε, της γειτονικής Βουλγαρίας. Η παραθαλάσσια πόλη έγινε για άλλη μια φορά,  η πρωτεύουσα της Ορθόδοξης Μουσικής, η οποία συγκέντρωσε εκατοντάδες ερμηνευτές από τη Βουλγαρία, την Πολωνία και τη Σερβία υπό την προστασία της Μητέρας του Θεού. Το μεγάλης κλίμακας χορωδιακό φόρουμ πραγματοποιείται υπό...
10 Ιουνίου, 2023 - 19:46
Τελευταία ενημέρωση: 10/06/2023 - 19:48

Το 19ο Φεστιβάλ «Άξιον Εστίν» στο Πομόριε της Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Το 19ο Φεστιβάλ «Άξιον Εστίν» στο Πομόριε της Βουλγαρίας

Το 19ο  Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής Μουσικής “Άξιον Εστί” πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Πομόριε, της γειτονικής Βουλγαρίας. Η παραθαλάσσια πόλη έγινε για άλλη μια φορά,  η πρωτεύουσα της Ορθόδοξης Μουσικής, η οποία συγκέντρωσε εκατοντάδες ερμηνευτές από τη Βουλγαρία, την Πολωνία και τη Σερβία υπό την προστασία της Μητέρας του Θεού.

Το μεγάλης κλίμακας χορωδιακό φόρουμ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σλίβεν κ. Ιωαννίκιου και του Δημάρχου Ivan Alexiev, ο οποίος κήρυξε και την έναρξη του Φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ άνοιξε η λιτανεία της  θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του Άξιον Εστί, την οποία τιμά και πήρε το όνομα του το Φεστιβάλ, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μέχρι τον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.

“Ευχαριστώ όλους όσους συμμετέχουν άμεσα στη διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ, γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί η πνευματικότητα και η πίστη. Και εμείς στο Πομόριε το κάνουμε. Ας γίνουμε παράδειγμα για όλους και ας σκύψουμε λίγο το κεφάλι να είμαστε λίγο πιο ταπεινοί και καλύτεροι, να ξαναβρούμε τα καλά μέσα μας και να τα μεταδώσουμε στους άλλους. Δεν είναι απλά ένα πανηγύρι. Είναι μια γιορτή πίστης!». είπε στην ομιλία του ο Δήμαρχος της πόλης.

Μετά την επίσημη έναρξη, η πρώτη φεστιβαλική βραδιά συνεχίστηκε με τις εμφανίσεις των: Duo Silvia Mladenska και Desislava Mladenska – Botevgrad, Εκκλησιαστική Χορωδία στην Εκκλησία Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Botevgrad, Formation Byzantine Music “Trisagion” – Sofia, Choir Formation ” Canto Nova» – Σόφια, Ανδρική Χορωδία «Αγ. Ivan Rilski – Dupnitsa και η Αντιπροσωπευτική Χορωδία της Μητρόπολης Σταρού Ζαγοράς «Άγιος Απόστολος Καρπ».

   

Φωτογραφίες: Vesela Ignatova

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων