Πατριαρχείο Βουλγαρίας
20 Αυγούστου, 2024

Το “ευχαριστώ” της Εκκλησίας της Βουλγαρίας για τον εντοπισμό 500 εκκλησιαστικών κειμηλίων που είχαν κλαπεί

Διαδώστε:

Στο κτίριο της Ιεράς Συνόδου της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Επισκόπου Μελενίκου κ. Γερασίμου, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, με τον Καλίν Λίτοφ, αναπληρωτή διευθυντή της Κεντρικής Διεύθυνσης «Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος» του Υπουργείου Εσωτερικών, και με τον Tigran Vardanyan, επικεφαλής του τομέα «Διακίνηση πολιτιστικών αγαθών» της ίδιας Διεύθυνσης.

Ο Επίσκοπος κ. Γεράσιμος ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της εξειδικευμένης δράσης της Κεντρικής Διεύθυνσης «Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος» του Υπουργείου Εσωτερικών στο έδαφος της πόλης Γκάμπροβο της κεντρικής Βουλγαρίας, κατά την οποία βρέθηκαν περισσότερα από 500 εκκλησιαστικά κειμήλια.

Ο Επίσκοπος κ. Γεράσιμος ευχαρίστησε εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ και της Ιεράς Συνόδου για το έργο της Κεντρικής Διεύθυνσης «Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος» στην καταπολέμηση της διακίνησης πολιτιστικών αγαθών. Ακόμη εξέφρασε την ελπίδα ότι τα εκκλησιαστικά κειμήλια θα επιστραφούν στην Εκκλησία όπου και ανήκουν και όπου φυλάσσονται υπό κατάλληλες συνθήκες και με τη δέουσα ευλάβεια.

Πηγή: bg-patriarshia.bg

Διαδώστε: