Πατριαρχείο Βουλγαρίας
16 Ιουλίου, 2024

Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα

Διαδώστε:

Κάλεσμα προς τον λαό να προσευχηθεί για την ενίσχυση των πυροσβεστών, των κρατικών υπαλλήλων, των εθελοντών που καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με τα μέτωπα πυρκαγιών που πλήττουν τις τελευταίες ημέρες τη Βουλγαρία απευθύνει με μήνυμά της η Ιερά Σύνοδος της εν Βουλγαρία Ορθοδόξου Εκκλησίας. 

Η Ιερά Σύνοδος στρέφει το ενδιαφέρον της και προς τους ανθρώπους που έχασαν από τις πυρκαγιές τις περιουσίες και τα σπίτια τους και χρήζουν άμεσης βοήθειας και προστασίας.

“Ας κάνουμε προσευχή αυτές τις δύσκολες μέρες, που χιλιάδες στρέμματα βουλγαρικής γης καλύπτονται από αυτή την καταστροφή, ας καλέσουμε την Παναγία, την αγία μεγαλομάρτυρα Μαρίνα και τον άγιο προφήτη Ηλία, προστάτη των πυροσβεστών, να μεσιτεύσουν για εμάς, ο Θεός να προστατεύει τον λαό μας από τη συμφορά και μέσα από τις προσευχές να μας διαφυλάξει αλώβητους”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Μέχρι τη Λήμνο έφτασε ο καπνός

Μάχη με τις φωτιές δίνουν οι Αρχές στη Βουλγαρία από το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιουλίου 2024, με τη πύρινη λαίλαπα να καίει τα πάντα στο πέρασμά της στις περιοχές Τοπολόβγκραντ, Ιβάιλοβγκραντ, Σβίλενγκραντ, αλλά και στον οικισμό Στούντενα.

Σύμφωνα με τις Βουλγαρικές Αρχές, η πυρκαγιά σε δάσος κωνοφόρων στη Στούντενα του Δήμου Σβίλενγκραντ ήταν η πιο σοβαρή, με το μέτωπο να βρίσκεται κοντά στα Δίκαια Έβρου.

Μάλιστα, ο καπνός έφτασε μέχρι τη Λήμνο, ενώ την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 η κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα ήταν καλύτερη. Ωστόσο οι αρχές παραμένουν σε επιφυλακή καθώς η υψηλές θερμοκρασίες παραμένουν σοβαρός κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Διαδώστε: